748
Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα βρίσκονται στο στόχαστρο της ΝΔ για το σπίτι που νοικιάζουν στο Σούνιο | SOOC/Google maps

«To εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο είναι άλλο από το “γνωστό”»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 11:52
Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα βρίσκονται στο στόχαστρο της ΝΔ για το σπίτι που νοικιάζουν στο Σούνιο
|SOOC/Google maps

«To εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο είναι άλλο από το “γνωστό”»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 11:52

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερις ανακοινώσεις, έστω και αν η πρώτη ήταν μια διαρροή «πηγών του ΣΥΡΙΖΑ» (κατ’ ευθείαν από το γραφείο του προέδρου), εκδόθηκαν από Κουμουνδούρου και Νέα Δημοκρατία για το πού είναι το νέο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα.

Η ιστορία ως τώρα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όχι, ο κ. Τσίπρας δεν μετακόμισε από τη «λαϊκή» Κυψέλη και ότι είναι γνωστό ότι εδώ και έξι χρόνια νοικιάζει εξοχική κατοικία στην «περιοχή της Λαυρεωτικής» και με λίγα λόγια, ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για να ξεχαστούν «τα προβλήματα της κυβέρνησης και τα σπίτια της οικογένειας Μητσοτάκη» και ότι έχουν δηλωθεί στο «πόθεν έσχες».

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει, ωστόσο, να ζητά εξηγήσεις για την οικία την οποία νοικιάζει, από ποιον και με τι μίσθωμα ο κ. Τσίπρας –στο εντυπωσιακό Σούνιο και όχι γενικά στη Λαυρεωτική– και μάλιστα επικαλείται δημοσίευμα που θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει «εξοχική κατοικία», να έχει πλέον με τη σεζόν μια ολόκληρη βίλα, η οποία έχει προσφάτως ανακαινιστεί, σε μια εξαιρετικά προνομιακή περιοχή.

Το δημοσίευμα που επικαλείται κυρίως η Πειραιώς είναι από τα parapolitika.gr:

«Το νέο σπίτι, στο οποίο μένει ο τέως Πρωθυπουργός, βρίσκεται μεταξύ των δυο συγκροτημάτων του Τρατολίμανου και του ξενοδοχείου Greencoast. Στο σημείο αυτό υπάρχουν τρεις βίλες που μεταξύ των άλλων διαθέτουν και ιδιωτική παραλία. Στην περιοχή αποτελεί κοινό μυστικό ότι διαμένει η οικογένεια Τσίπρα. Μάλιστα, προσφάτως, όταν προέκυψε θέμα με την πεθερά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπαζιάνα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, μετά από ατύχημα που είχε στην νέα βίλα του γαμπρού της. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα είχε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας, πριν προσφύγει στην γνωστή οδό των δήθεν fake news, να απαντήσει αν η συγκεκριμένη βίλα νοικιάζεται ή έχει αγοραστεί; Επίσης θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν στην κατασκευή του συγκεκριμένου οικήματος ενεπλάκη κατασκευαστική εταιρεία, που συνδέεται με πασίγνωστο επιχειρηματία».

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, είναι ότι με βάση τα δημοσιεύματα και τις επίμονες ερωτήσεις της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας έχει αλλάξει εξοχικό και κάπως σημείο της περιοχής για να παραθερίζει –ή και να ξεκουράζεται οικογενειακώς αυτές τις ημέρες του lockdown και των κλειστών σχολείων, μακριά από τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που έχει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Οτι δηλαδή δεν πρόκειται για το περίφημο σπίτι του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, το οποίο υπενοικίαζε ο κ. Τσίπρας από τον Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ, αλλά ένα καινούργιο, πιο πολυτελές.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή που ακολούθησε την προεδρική διαρροή περί «κουραμπιέδων και καφέδων») έδειχνε κάποια αμηχανία και είχε αστοχίες. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι όλα αυτά έχουν δηλωθεί στο «πόθεν έσχες», μολονότι είναι γνωστό ότι σε αυτήν τη δήλωση ο υπόχρεος δεν χρειάζεται να σημειώσει τι και πού το νοικιάζει. Τα δε «Νέα» αναφέρουν ότι, ακόμα και έτσι, δεν υπάρχει κάποια τέτοια αναφορά στη δήλωση «πόθεν έσχες».

Γράφει με το χαρακτηριστικό του στιλ ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη «Στίγμα»:

«Με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: “Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι (ο Τσίπρας) νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στην περιοχή του Σουνίου. Αν η ΝΔ, έπειτα από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες”.

Ο μπαγασάκος που συνέταξε την ανακοίνωση, είτε από άγνοια, είτε από ηθελημένη πρωτοβουλία, θολώνει τα έτσι κι αλλιώς σκοτεινά νερά της υπόθεσης. Ιδού γιατί:

– είναι η ίδια κατοικία αυτή που ενοικίαζε επί έξι χρόνια, όπως διατείνεται ο συγγραφέας της δήλωσης, με αυτή των Λεγραινών; Μιλάμε για το ίδιο σπίτι ή πρόκειται για ΑΛΛΟ σπίτι;

– η κατοικία που υποτίθεται ότι ενοικίαζε επί 6ετία, είναι μια κατοικία σε συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή κυρίου Α. Μαρτίνου στο Σούνιο. Και όπως κατά κόρον είχε γραφεί τότε, και δεν είχε διαψευστεί, ο τέως πρωθυπουργός δεν την νοίκιαζε ο ίδιος, αλλά ο προσωπικός του φίλος κύριος Γιώτης, ιδιοκτήτης εταιρείας εμφύτευσης μαλλιών

– κατά τη βλακώδη ανακοίνωση, η ενοικίαση συμπεριλαμβάνεται/ έχει δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσίπρα. Μόνο που αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια. Οχι πως τον υποχρεώνει κάποιος να το κάνει, αλλά στο πόθεν έσχες του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δηλωμένο το σπίτι.

– αντιθέτως ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να καταθέτει στην Εφορία το ενοικιαστήριο της κατοικίας που έχει ενοικιάσει. Το έχει κάνει ο τέως πρωθυπουργός; Και αν το έχει κάνει, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα το ενοικιαστήριο να τους κλείσει τα στόματα – και του Μητσοτάκη, και των υπουργών του;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...