294
Οι δύο μάρτυρες του Κογκρέσου, η Γουόντρεα Μος και η μητέρα της Ρούμπι Φρίντμαν, τις οποίες είχαν εκθέσει στα σόσιαλ μίντια οι Τραμπ και Τζουλιάνι | Michael Reynolds/Pool via REUTERS

Ο απελπισμένος Τραμπ απειλούσε, συκοφαντούσε και διαπόμπευε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 19:09
Οι δύο μάρτυρες του Κογκρέσου, η Γουόντρεα Μος και η μητέρα της Ρούμπι Φρίντμαν, τις οποίες είχαν εκθέσει στα σόσιαλ μίντια οι Τραμπ και Τζουλιάνι
|Michael Reynolds/Pool via REUTERS

Ο απελπισμένος Τραμπ απειλούσε, συκοφαντούσε και διαπόμπευε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 19:09

Αυτή τη φορά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ήταν οι τοπικοί αξιωματούχοι, άγνωστοι στο ευρύ αμερικανικό κοινό, και οι απλοί πολίτες. Επί τρεις ώρες την περασμένη Τρίτη η επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνά την υπόθεση της 6ης Ιανουαρίου (την εισβολή των «τραμπιστών» στο Καπιτώλιο) έβλεπε βίντεο και άκουγε ανατριχιαστικές μαρτυρίες.

Φυσικά όλοι έμαθαν για το τηλεφώνημα στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από τον επιφανή Ρεπουμπλικανό Μπραντ Ραφενσπέργκερ, υπουργό Εξωτερικών της Τζόρτζια, να του βρει επειγόντως… 11 χιλιάδες ψήφους. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε ακούσει ή δει ποτέ τους «τραμπιστές» εν δράσει, τις ημέρες πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ο ίδιος ο Ραφενσπέργκερ δήλωσε ότι είχε λάβει χιλιάδες προσβλητικά μηνύματα που απευθύνονταν σε εκείνον και στη σύζυγό του: «Είμαστε μαζί από το γυμνάσιο, μου ήταν δύσκολο να διαβάζω τι της έγραφαν» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές, τονίζοντας το συναίσθημα στην κατάθεσή του. Πολύ συναίσθημα… Πλημμύρισε περισσότερο από τον μισό χρόνο της κατάθεσής του…

Ο Ράστι Μπάουερς, πρόεδρος της Βουλής της Αριζόνας, ανέφερε ότι υποστηρικτές του Τραμπ είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από το σπίτι του. Προσέβαλαν και εξύβρισαν την κόρη του η οποία ήταν βαριά ασθενής και έπειτα από λίγο καιρό απεβίωσε.

Το χειρότερο από πλευράς πεπραγμένων Τραμπ ήρθε στο τέλος της συνεδρίασης. Η αφροαμερικανίδα Γουόντρεα ή Σάι Μος, μία από τις υπαλλήλους εκλογικού κέντρου στην Ατλάντα, εμφανίστηκε με τη σειρά της για να καταθέσει. Είναι η γυναίκα που είχε κατηγορήσει ο Ρούντι Τζουλιάνι ενώπιον της Βουλής της Τζόρτζια ότι είχε νοθεύσει την καταμέτρηση των ψήφων φέρνοντας στο εκλογικό τμήμα μέσα σε μία βαλίτσα ψηφοδέλτια υπέρ του Μπάιντεν.

Ηταν γελοίος ισχυρισμός, όπως έχουν δείξει όλες οι έρευνες. Ο Τζουλιάνι και ο ίδιος ο Τραμπ εξέθεσαν τη Μος, όπως και τη μητέρα της, Ρούμπι Φρίμαν, η οποία επίσης εργαζόταν στο εκλογικό κέντρο. Τις διέσυραν στα σόσιαλ μίντια και κατόπιν τις απείλησαν οι τραμπιστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...