343
Ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ινάριτου, θα βρεθεί στο τιμόνι της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών | EPA/José Méndez

Ο Αλεχάντρο Ινάριτου πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 12:33
Ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ινάριτου, θα βρεθεί στο τιμόνι της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών
|EPA/José Méndez

Ο Αλεχάντρο Ινάριτου πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 12:33

Οπως όλα δείχνουν, ύστερα και από την επικράτηση του Αλφόνσο Κουαρόν με τρία Οσκαρ για την ταινία του «Ρόμα», εφέτος είναι η χρονιά των Μεξικανών. Αυτή την πεποίθηση, έρχεται να ενισχύσει και η ανακοίνωση ότι πρόεδρος του εφετινού Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου 2019, θα είναι ο συμπατριώτης του Κουαρόν, Αλεχάντρο Ινάριτου.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης για τις ταινίες του «The Revenant» και «Birdman», θα περάσει με αυτόν τον τρόπο στην Ιστορία, ως ο πρώτος μεξικανός καλλιτέχνης που θα βρίσκεται στην κεφαλή της κριτικής επιτροπής.

«Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που υπήρξε πολύ σημαντικό για εμένα από την αρχή της καριέρας μου. Είμαι υπερήφανος και ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω εφέτος με την απίστευτη τιμή να είμαι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής» δήλωσε ο σκηνοθέτης, όπως αναφέρει το Variety.

«Στην κριτική επιτροπή θα έχουμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε το νέο και εξαιρετικό έργο των συναδέλφων μας κινηματογραφιστών, από όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια αληθινή απόλαυση και ευθύνη που θα φέρουμε εις πέρας με πάθος και αφοσίωση», πρόσθεσε ο Ινιαρίτου.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Πιερ Λεσκούρ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Τιερί Φρεμό, εκφράζουν τη χαρά τους που ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους: «Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνήσει ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινάριτου να συμμετάσχει σε κριτική επιτροπή, και αυτή είναι η πρώτη φορά που προεδρεύει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών ένας μεξικανός καλλιτέχνης. Ο Ινάριτου δεν είναι μόνο ένας τολμηρός σκηνοθέτης και ένας καλλιτέχνης γεμάτος εκπλήξεις, είναι επίσης και ένας δημιουργός της εποχής του. Είμαστε χαρούμενοι που τον καλωσορίζουμε στην Κρουαζέτ και το 2017 ήμασταν ιδιαίτερα υπερήφανοι που παρουσιάσαμε το “Carne y Arena” στο επίσημο πρόγραμμα, μία εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας που αναδείκνυε το προσφυγικό ζήτημα με μεγάλη δύναμη και ανθρωπιά και έφερε την υπογραφή του Ινάριτου».

Ο ταλαντούχος μεξικανός σκηνοθέτης, στο παρελθόν έχει βρεθεί στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με τις «Χαμένες Αγάπες» το 2000, στο διαγωνιστικό τμήμα με τη «Βαβέλ» το 2006 (Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας), και με το «Biutiful» το 2010 (Βραβείο Ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...