797
O Aκάρ στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τη Δευτέρα από το «TCG Anadolu» | YouTube

Ο Ακάρ τώρα και πολιτικός αναλυτής: Αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία για να κουκουλώσουν σκάνδαλα!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 12:46
O Aκάρ στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τη Δευτέρα από το «TCG Anadolu»
|YouTube

Ο Ακάρ τώρα και πολιτικός αναλυτής: Αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία για να κουκουλώσουν σκάνδαλα!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 12:46

Λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την επανάληψη των γνωστών τουρκικών εμμονών περί αποστρατιωτικοποίησής τους και τη δυσαρέσκεια για τις επισκέψεις ελλήνων αξιωματούχων στα ακριτικά νησιά και ειδικά στο Καστελόριζο, ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση κατά της Ελλάδας, επιχειρώντας και μία παρέμβαση εν είδει πολιτικού αναλυτή κατά το «πρότυπο» του προέδρου Ερντογάν που προ μηνών είχε φθάσει στο σημείο να «συμβουλεύει» τον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει.

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο «TCG Anadolu», τη ναυαρχίδα του τουρκικού Ναυτικού, ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα ότι σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (!) και ότι οξύνει εσκεμμένα την ένταση με την Αγκυρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν σκάνδαλα υποκλοπών, σκάνδαλα στο Μεταναστευτικό, σκάνδαλα διαφθοράς. Η Ελλάδα σημειώνει αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο, έχει αποτύχει και η ελληνική κοινή γνώμη το αντιλαμβάνεται. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν σε αύξηση της έντασης με την Τουρκία», υποστήριξε ο τούρκος Αμυνας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Οpen στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές κατηγορίες κατά των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των μεταναστών τους οποίους εκμεταλλεύονται ανενόχλητα τα δίκτυα λαθροδιακίνησης στη γείτονα.

Ωστόσο, συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ, «θέλουμε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι οι αντιπερισπασμοί τους δεν αποδίδουν. Το μόνο πράγμα που κάνουν ορισμένοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα είναι να κλαψουρίζουν. Προσπαθούν να προωθήσουν τις σοβινιστικές τους πολιτικές κλαψουρίζοντας συνέχεια. Όλοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν βγάζει πουθενά αυτό».

«Ο ελληνικός λαός έχει επίσης αρχίσει να βλέπει πώς οι πόροι του κατασπαταλούνται από αυτούς τους πολιτικούς και πώς καταστρέφεται η ευημερία του. Μαζί του και κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι στρατιωτικοί, πρέσβεις, πολίτες στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο υπουργος Αμυνας της Τουρκίας, σε μία ακόμη προκλητική διατύπωση που όμως μαρτυρά την ενόχληση και ανησυχία που υπάρχει στη γείτονα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και την αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Κατά τα άλλα, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η Αγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου και δεν απειλεί κανέναν!

«Λέμε στους συνομιλητές μας με κάθε ευκαιρία ότι εμείς, ως Τουρκία, είμαστε υπέρ του συνεχούς διαλόγου και της ειρήνης και ότι θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του Διεθνούς δικαίου.

»Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί αυτές τις συναντήσεις, αλλά προσπαθεί να τις ματαιώσει. Τις σαμποτάρει. Μερικοί πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί προσπαθούν συνεχώς να καλύπτουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας ένταση. Κάθε πρωί σηκώνονται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουν ένταση, βγάζοντας κάτι στο προσκήνιο.

»Ολοι καταλαβαίνουν πλέον τα κόλπα τους. Θεωρούμε και περιμένουμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό», είπε και συνέχισε:

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Πρέπει να το βάλουν στο μυαλό τους ξανά και ξανά και να το καταλάβουν.

»Οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν πρέπει να εκληφθούν ως αδυναμία.

»Μιλάμε ειλικρινά για μία δίκαιη κατανομή του πλούτου στο Αιγαίο, για σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά λέμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκιο, ούτε το δικό μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας, και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο Ακάρ τόνισε στη συνέχεια τη σημασία της αντικειμενικής προσέγγισης από τους τρίτους (απογοητευμένος προφανώς από τις τελευταίες αντιδράσεις ΗΠΑ, ΕΕ και συμμάχων απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας).

«Μην λειτουργείτε συναισθηματικά και προκατειλημμένα, θέλουμε να εξετάζουν τα γεγονότα δίκαια, αντικειμενικά και αμερόληπτα».

Και χαρακτηρίζοντας το Κυπριακό «εθνικό ζήτημα», επανέλαβε τα περί λύσης δύο κρατών:

«Στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες εγγύησης και συμμαχίας. Μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη. Τώρα το θέμα δεν είναι η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση αυτού του ήδη συστηθέντος κράτους».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε τέλος στη σημασία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας για την αποτελεσματική, αποτρεπτική ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Με την ηγεσία, την υποστήριξη και τις προτροπές του προέδρου μας, έχουν καταγραφεί μεγάλα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία και η εγχώρια παραγωγή χει φτάσει στο επίπεδο του 80%», αναφώνησε, επισημαίνοντας ότι η  Τουρκία έχει φτάσει στο επίπεδο να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να εξάγει εθνικά τυφέκια πεζικού και όλα τα ελαφρά όπλα, εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών καναλιών, οβίδες καταιγίδας, UAV, SIHA, TIHA, ελικόπτερα ATAK, φρεγάτες και πολεμικά πλοία, καθώς και έξυπνα πυρομαχικά ακριβείας και πυραύλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...