167
| .

Ηχητικές και οπτικές νότες ντραμς

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 21 Μαρτίου 2016, 07:53

Ηχητικές και οπτικές νότες ντραμς

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 21 Μαρτίου 2016, 07:53

Ο Κολίν Τουπέ ζει στο Παρίσι, είναι ντράμερ και motion designer σύμφωνα με την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Με τις δημιουργίες του καταφέρνει να συνδυάζει μοναδικά τις δύο μεγάλες αγάπες του, μουσική και κινούμενα σχέδια -στην προκειμένη περίπτωση, κινήσεις αφηρημένων σχημάτων και χρωμάτων.

Το «πάντρεμα» επιτυγχάνεται χάρη στη σύνδεση ενός προβολέα με τα ηλεκτρικά τύμπανα που παίζει ο Κολίν Τουπέ.

Αξιοποιώντας την εργαλειοθήκη τους, που αποτελεί ένα είδος ηλεκτρικού συνθεσάιζερ, παράγει μια σειρά από σύντομες κινήσεις στην οθόνη απέναντι από αυτόν. Κάθε φορά που χτυπά τις μεμβράνες των τυμπάνων ενεργοποιείται ο προβολέας και τα πολύχρωμα σχήματα… συντονίζονται, ακολουθώντας το ρυθμό.

«Μου αρέσει να παίζω ντραμς και μου αρέσουν οι κινούμενες εικόνες, έτσι αποφάσισα να κάνω ένα μικρό πείραμα», λέει ο Κολίν Τουπέ. Το αποτέλεσμα ήταν μια μικρού μήκους ταινία που κατέγραψε τον καλλιτέχνη εν δράσει. Το «Drum = Animation» παραπέμπει σε μια εξίσωση που επαληθεύεται βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα. «Δεν είναι βέβαια το καλύτερο σόλο ντραμς», συμπληρώνει με χιούμορ. «Ήταν όμως πολύ διασκεδαστικό να παίζω ταυτόχρονα με ηχητικές και οπτικές νότες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...