229
Η πρόταση του Λι Τζάε-Μουνγκ αφορά έναν στους πέντε συμπατριώτες του | Chung Sung-Jun/Pool via REUTERS

Νότια Κορέα: Προεκλογική υπόσχεση για… θεραπεία της φαλάκρας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 17:46
Η πρόταση του Λι Τζάε-Μουνγκ αφορά έναν στους πέντε συμπατριώτες του
|Chung Sung-Jun/Pool via REUTERS

Νότια Κορέα: Προεκλογική υπόσχεση για… θεραπεία της φαλάκρας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 17:46

Δωρεάν περίθαλψη; Δωρεάν μεταφορές; Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό ίσως; Σίγουρα όλα αυτά είναι ωραία και το καθένα θα ήταν κίνητρο να ψηφίσεις τον πολιτικό που τα υπόσχεται.

Στη Νότια Κορέα ένας από τους υποψήφιους προέδρους τα άφησε όλα αυτά πίσω του και υποσχέθηκε κάτι που -θα υπέθετε κάποιος- τού φαίνεται εξίσου απαραίτητο: θεραπεία για την φαλάκρα από το κορεατικό ΕΣΥ.

Ο Λι Τζάε-Μουνγκ, υποψήφιος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στην αναμέτρηση του Μαρτίου, έκανε πάταγο με την πρότασή του που για την ώρα του δίνει και ψήφους από τους φαλακρούς συμπατριώτες του. Η καμπάνια του στα κοινωνικά δίκτυα θέλει μάλιστα να τον «μεταφυτεύσει» στον Γαλάζιο Οίκο, το προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ.

«Από την άποψη της πληρότητας του σώματος, πιστεύω ότι η απώλεια μαλλιών πρέπει να καλύπτεται από την εθνική ασφάλιση υγείας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το επιτελείο του επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες. Επισήμως το κόμμα του δεν έχει πάρει θέση για την υπόσχεση που έδωσε ο 57χρονος Λι.

Ωστόσο, γράφουν οι Times, οι συντηρητικοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν για πολιτικό κυνισμό για την υπόσχεσή του που πιθανόν μάλιστα θα επιβαρύνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό. Ενας στους πέντε Νοτιοκορεάτες, περί τα 10 εκατομμύρια, πάσχει από απώλεια μαλλιών. Το σύστημα υγείας σήμερα καλύπτει θεραπείες μόνο αν η απώλεια προέκυψε από ασθένειες.

Ο ίδιος διατηρεί ικανοποιητικό μαλλί, αν και μοιάζει να έχει «ενισχύσει» κάποια αραιά σημεία ενώ με τα χρόνια από γκρίζα έχουν πάρει υπόπτως μαύρο χρώμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...