176
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο κύπριος ομόλογός του, Γιάννης Κασουλίδης, κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία | ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νίκος Κοτζιάς: Απροετοίμαστος στην Ελβετία ο Αϊντε

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 20:02
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο κύπριος ομόλογός του, Γιάννης Κασουλίδης, κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία
|ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νίκος Κοτζιάς: Απροετοίμαστος στην Ελβετία ο Αϊντε

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 20:02

«Απροετοίμαστο» χαρακτήρισε τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Αϊντε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία, ενώ του καταλόγισε ότι δεν επέτρεψε την απαραίτητη προεργασία για τις διαβουλεύσεις.

«Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να δοθεί καινούργια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού, αλλά αυτή η καινούργια ευκαιρία πρέπει αν είναι καλά προετοιμασμένη και αποτελεσματική», τόνισε ο κ. Κοτζιάς, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, έπειτα από γεύμα εργασίας στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία.

Ανέφερε επίσης ότι στο Κραν Μοντανά η ασφάλεια και οι εγγυήσεις πήραν την πραγματική τους διάσταση.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο Διεθνές Δίκαιο. Δουλειά των υπουργών Εξωτερικών είναι να τη βοηθήσουν να καταλάβει τις υποχρεώσεις της».

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι «οι προκλήσεις, όσο ενοχλητικές κι αν είναι, είναι διαχειρίσιμες».

Αθήνα και Λευκωσία «χέρι με χέρι» έδωσαν μάχη για το Κυπριακό, δήλωσε ο κύπριος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...