860
Ο Νίκολας Κέιτζ σε χαρακτηριστική σκηνή από τη νέα ταινία «Mandy» | SpectreVision

Νίκολας Κέιτζ: «Είμαι ξανά εργένης στα 54, δεν ξέρω πώς να φλερτάρω»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 13:21
Ο Νίκολας Κέιτζ σε χαρακτηριστική σκηνή από τη νέα ταινία «Mandy»
|SpectreVision

Νίκολας Κέιτζ: «Είμαι ξανά εργένης στα 54, δεν ξέρω πώς να φλερτάρω»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 13:21

Η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ έχει τίτλο «Mandy», κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου 2018 και είναι μία σχετικά μικρή, ανεξάρτητη παραγωγή, που φέρει την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Πάνου Κοσμάτου.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, κάνει λόγο για έναν Κέιτζ που κλέβει την παράσταση σε αυτό το κινηματογραφικό δυστοπικό σύμπαν, ως ένας ήρωας ορκισμένος να εκδικηθεί για τον θάνατο της αγαπημένης του. Τι συμβαίνει άραγε με τον άλλοτε πρωτοκλασάτο ηθοποιό; «Μήπως νιώθει ότι παίζοντας σε μικρότερες παραγωγές, έχει μεγαλύτερη ελευθερία ώστε να εξερευνήσει το ας πούμε, ιδιαίτερο ταλέντο του στην υποκριτική;»: διερωτάται η βρετανίδα δημοσιογράφος Χέιντλι Φρίμαν, σχολιάζοντας με υπόγειο χιούμορ, τον πολύ συχνά αμφιλεγόμενο τρόπο παιξίματος του Κέιτζ. Πολλοί το χαρακτηρίζουν υπερβολικό και οι τόσες έντονες γκριμάτσες που κάνει, συνηγορούν με αυτή την κατεύθυνση.

«Μου αρέσει να σπάω τις νόρμες, να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα και πιστεύω ότι τα μεγάλα στούντιο δεν συμφωνούν πολύ με κάτι τέτοιο. Ομως σε μία ανεξάρτητη παραγωγή, μπορώ να πειραματιστώ όσο θέλω. Επίσης, όταν δεν δουλεύω, αυτοκαταστρέφομαι. Θα καταλήξω να πιω δύο μπουκάλια κρασί και να διαλυθώ και δεν θέλω να είμαι τέτοιος άνθρωπος. Η δουλειά μου κάνει καλό, με κινητοποιεί» λέει ο 54χρονος Κέιτζ.

Προκειμένου λοιπόν να κρατά τον εαυτό του μακριά από την αυτοκαταστροφή και το αλκοόλ, αυτή την εποχή μελετά τα λόγια για τρία νέα φιλμ στα οποία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει.

«Εχω συγκεκριμένη εργασιακή ηθική. Είμαι ο πρώτος που πηγαίνει και ο τελευταίος που φεύγει από το γύρισμα. Χρωστάω πολλά στα παιδιά μου. Δεν θα μπορούσα να μπλέξω σε σκάνδαλα και σε εξαρτήσεις. Οταν είσαι πατέρας, δεν μπορείς να φέρεσαι απερίσκεπτα» τονίζει ο ηθοποιός, ο οποίος έχει δύο γιους. Τον 27χρονο Γουέστον, τον οποίο απέκτησε από παλιότερη σχέση του και τον 13χρονο Καλ-Ελ (το όνομα που είχε δοθεί στον Σούπερμαν όταν ήταν μωρό!), από τον τρίτο του γάμο με την Αλις Κιμ.

Η δημοσιογράφος τον πληροφορεί ότι ακριβώς λόγω του ονόματος που έδωσε στον μικρότερο γιο του, υπάρχει μία ιντερνετική καμπάνια, ώστε να γίνει ο Κέιτζ ο επόμενος «Σούπερμαν». Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι πλέον πολύ μεγάλος για να πετά με μπέρτα πάνω από την πόλη: «Αυτές οι ευκαιρίες έχουν περάσει για μένα. Θα ήταν όμως υπέροχο αν έπαιζα τον κακό σε μία ταινία του Σούπερμαν. Θα ήμουν καταπληκτικός Λεξ Λούθερ!».

Η νέα ταινία «Mandy» περιστρέφεται γύρω από την απώλεια του έρωτα της ζωής του κεντρικού ήρωα. Η τραγική ειρωνεία, είναι πως λίγο πριν από τα γυρίσματα, ο 14χρονος γάμος του Κέιτζ με την Αλις Κιμ οδηγήθηκε σε ξαφνικό φινάλε.

«Ηταν μεγάλη έκπληξη για μένα, δεν το έβλεπα να έρχεται. Και φυσικά, όλα αυτά τα συναισθήματα, πήγαν κατευθείαν στον ρόλο μου» εξομολογείται ο Κέιτζ. Και συμπληρώνοντας: «Θέλω πολύ να μείνουμε φίλοι με την πρώην γυναίκα μου. Ηταν πολύ νέα όταν παντρευτήκαμε κι έτσι δεν κρατάω καμία κακία. Αυτό μπορώ να πω μόνο. Από την άλλη, ξαναείμαι εργένης στα 54 μου, πωπω, αυτό είναι αρκετά τρομακτικό!».

Θα δοκιμάσει άραγε να φλερτάρει μέσω social media; «Είμαι εντελώς άσχετος με όλα αυτά, δεν έχω ιδέα πώς λειτουργούν. Αλλά όλοι οι άλλοι είναι εκεί μέσα, οπότε τι μπορώ να κάνω;».

Παραδέχεται επίσης, ότι οι ικανότητές του στο φλερτ ίσως να θέλουν λίγο φρεσκάρισμα. Πρόσφατα είχε καλέσει μία φίλη στο σπίτι του και της έβαλε να δει μία λιγότερο γνωστή ταινία του, το «Vampire’s kiss» (Ερωτας με την πρώτη δαγκωματιά). Σε αυτό το τραγελαφικό φιλμ των 80s, ο κεντρικός ήρωας πιστεύει ότι έγινε βρυκόλακας ύστερα από ένα one night stand.

Ο Νίκολας Κέιτζ στην ταινία του 1988 «Ερωτας με την πρώτη δαγκωματιά» (Metro Goldwyn Meyer)

«Νομίζω ότι την τρόμαξε η ταινία. Σηκώθηκε και έφυγε. Ισως τελικά να μην είναι και ό,τι καλύτερο για πρώτο ραντεβού» παραδέχεται γελώντας.

Απαντώντας σε όσους βρίσκουν το παίξιμό του υπερβολικό, εκείνος υποστηρίζει ότι είναι λάτρης του γερμανικού εξπρεσιονισμού και μιας θεατρικότητας που είχαν στο σινεμά ηθοποιοί παλιότερων γενιών, όπως ο Κλάους Κίνσκι.

Οσο για τα σατιρικά memes που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο με λεζάντα «Cage Rage» (Η οργή του Κέιτζ) κάτω από κάθε υπερβολική γκριμάτσα του με γουρλωμένα μάτια και τεράστια οδοντοστοιχία: «Είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία με βοήθησε να κρατηθώ στην επικαιρότητα και να με μάθει μία ολόκληρη γενιά, η γενιά του YouTube. Από την άλλη, όλο αυτό είναι αρκετά υποτιμητικό για την υποκριτική μου».

Με την Καθλίν Τέρνερ στην ταινία «Η Πέγκυ Σου παντρεύτηκε». Εκείνη τον έβρισκε ανυπόφορο στα γυρίσματα, εκείνος νόμιζε ότι οι δυο τους ήταν κρυφά ερωτευμένοι (TriStar Pictures)

Ως ανιψιός του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, παραδέχεται ότι ωφελήθηκε πολύ από αυτή τη συγγένεια, καθώς πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Καθλίν Τέρνερ στην πολύ επιτυχημένη ταινία «Η Πέγκυ Σου παντρεύτηκε»: «Ημουν πολύ τυχερός που σκηνοθέτησε την ταινία ο θείος μου. Για να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι εγώ και η Καθλίν ήμασταν λίγο ερωτευμένοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».

Το βρετανικό δημοσίευμα καταλήγει με ένα πικρόχολο σχόλιο: «είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι η Τέρνερ θα διαφωνούσε απόλυτα με αυτή τη δήλωση του Κέιτζ. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία της με τον Κέιτζ, δεν δίστασε να πει: “Ηταν πολύ δύσκολος στο γύρισμα. Οπως το έβλεπα εγώ, ήταν τόσο μ@@κ@ς όσο ο ήρωας που υποδυόταν στην ταινία”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...