406
Ο Νίκολας Κέιτζ νευριάζει με τα «Cage Rage» memes που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο | EPA/ETIENNE LAURENT

Νίκολας Κέιτζ: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε το παίξιμό μου»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:49
Ο Νίκολας Κέιτζ νευριάζει με τα «Cage Rage» memes που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο
|EPA/ETIENNE LAURENT

Νίκολας Κέιτζ: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε το παίξιμό μου»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:49

Ο Νίκολας Κέιτζ φαίνεται ότι δεν τα πάει και πολύ καλά με τον αυτοσαρκασμό. Ούτε φυσικά και με τη σάτιρα. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε με αφορμή τη νέα ταινία «Mandy» στην οποία πρωταγωνιστεί, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα «Cage Rage» memes.

Χαρακτηριστικό «Cage Rage» meme, που διακωμωδεί τις υπερβολικές γκριμάτσες του Νίκολας Κέιτζ (Facebook)

Οι συγκεκριμένες αστείες εικόνες που κάνουν θραύση στο Διαδίκτυο, εμφανίζουν τον Κέιτζ σε διάφορες χαρακτηριστικές σκηνές από ταινίες. Γουρλωμένα μάτια που γυαλίζουν, ορθάνοιχτο στόμα με την οδοντοστοιχία σε κοινή θέα, η μία γκριμάτσα μετά την άλλη, λες και το πρόσωπό του είναι φτιαγμένο από πλαστελίνη και όχι από σάρκα και οστά.

Οπως είπε λοιπόν σε συνέντευξή του στο Indiewire:  «είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ αποκαρδιωτικό για τον σκηνοθέτη μου Πάνο Κοσμάτο (σ.σ ελληνοϊταλικής καταγωγής), ο οποίος έκανε μία ταινία που θεωρώ πολύ λυρική, εσωτερική και ποιητική, ένα έργο τέχνης, να βλέπει όλη την ώρα αυτή τη μόδα με το “Cage Rage” να κατακλύζει τη δουλειά του. Το Ιντερνετ έχει ήδη κάνει πολύ κακό στην ταινία».

Αλλη μία στιγμή κατά την οποία ο Κέιτζ δίνει ρεσιτάλ γκριμάτσας και δεν περνά απαρατήρητη από το Διαδίκτυο (Facebook)

Συνεχίζοντας να υπερασπίζεται τον τρόπο με τον οποίο παίζει, πρόσθεσε: «Ξέρω ότι το παίξιμό μου είναι περισσότερο θεατρικό, παρά κινηματογραφικό. Εχω συχνά επιλέξει να υποδυθώ τρελούς, ή ναρκομανείς, ή ανθρώπους κυριευμένους από κάποια μεταφυσική δύναμη. Ολα όσα κάνω όταν παίζω, είναι προϊόν μελέτης, σκέψης και πολύ προσεκτικού σχεδιασμού».

Η αφίσα της νέας ταινίας «Mandy» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ (Facebook)

Επικαλέστηκε μάλιστα τα λόγια του συναδέλφου του, Ιθαν Χοκ, ο οποίος είχε πει κάποτε σε ιντερνετική συνέντευξη: «Ο Κέιτζ είναι ο μοναδικός ηθοποιός μετά τον Μάρλον Μπράντο που αποπειράθηκε να κάτι κάτι καινούριο με την τέχνη της υποκριτικής. Κατάφερε να μας απομακρύνει από την εμμονή που είχαμε με τη φυσικότητα και να μας πάει σε έναν πιο αναπαραστατικό τρόπο παιξίματος, που φαντάζομαι ότι ήταν πολύ αποδεκτός στην εποχή των μεγάλων τροβαδούρων».

Ο Κέιτζ απάντησε σ’ αυτά τα σχόλια με καμάρι: «Αυτό με έκανε να νιώσω πολύ καλά…Η λίστα με τους παλιούς τροβαδούρους που υιοθέτησαν έναν χαρισματικό και εκτός ορίων τρόπο παιξίματος, είναι πολύ μεγάλη».

Και κάπως έτσι, ο Κέιτζ αποχαιρέτησε για πάντα το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...