333
H Κάρι Μπράντσο του «Sex and the City» κάνει βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τα αγαπημένα της Manolo Blahnik | CreativeProtagon/ΗΒΟ

Νίκη του βρετανικού καπιταλισμού: αυθεντικά «Manolo Blahnik» στην αγορά της Κίνας!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 18:21
H Κάρι Μπράντσο του «Sex and the City» κάνει βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τα αγαπημένα της Manolo Blahnik
|CreativeProtagon/ΗΒΟ

Νίκη του βρετανικού καπιταλισμού: αυθεντικά «Manolo Blahnik» στην αγορά της Κίνας!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 18:21

Επιτέλους! Η βρετανική μάρκα υποδημάτων «Manolo Blahnik», του σχεδιαστή που ξεκίνησε από το λονδρέζικο Τσέλσι και κατέκτησε τον κόσμο, μπορεί στο εξής να προσφέρει και στους νεόπλουτους Κινέζους την εκλεκτή πραμάτεια της. Διότι μέχρι τώρα στην Κίνα επωλούντο ντόπιες «μαϊμούδες» με πειρατικό σήμα, όμως ένα κινεζικό δικαστήριο αναγνώρισε δικαιώματα στον βρετανικό οίκο ύστερα από δικαστική διαμάχη 22 ετών. Πρόκειται αναμφιβόλως για σημάδι ωρίμασης του κινεζικού καπιταλισμού.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά μέχρι τώρα τη μάρκα «Manolo Blahnik» είχε καπαρώσει ένας κινέζος παπουτσάς ονόματι Φανγκ Γιουζού εκμεταλλευόμενος παραθυράκια στη νομοθεσία. Η κομπίνα βασίστηκε στην παροιμιώδη «αρχή» όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε, στην κινεζική της εκδοχή βέβαια: δηλαδή, επαναστατικό ρεσάλτο στο ιμπεριαλιστικό οχυρό. Οι ντόπιοι παραγωγοί δικαιολογούσαν την πειρατεία με τον ισχυρισμό ότι δεν είχαν καν ακουστά την ξένη φίρμα την οποία κατά τα λοιπά αντέγραφαν ή έκλεβαν! Κινεζική όπερα με πρωταγωνιστές ερυθροφρουρούς…

Αυθεντικές δημιουργίες του βρετανικού οίκου υποδημάτων «Manolo Blahnik» – πλέον θα συναντήσουν και τα κινεζικά πόδια (REUTERS/Joshua Lott)

Αν και παραγωγικός από το 1971, ο αυθεντικός οίκος «Manolo Blahnik» το μπαμ στην αγορά το έκανε το 2000, όταν ένα μοντέλο του σε μπλε σατέν με μία πόρπη κεκοσμημένη με μπιζού κατέκτησε τα πόδια της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- Κάρι Μπράντσο, ηρωίδας της τηλεοπτικής σειράς «Sex and the city». Tότε ο σβέλτος και καπάτσος Γιουζού έτρεξε να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Manolo Blahnik» για την Κίνα, και τα κατάφερε. Εκτοτε οι βρετανοί κατασκευαστές των αυθεντικών υποδημάτων κατέστησαν όμηροι των κινέζων σαλταδόρων (ή κατσαπλιάδων, αν προτιμάτε).

«Οταν μάθαμε την είδηση ​​για την ποινή που επέβαλε το κινεζικό ανώτατο δικαστήριο, κλάψαμε» δήλωσε στους Financial Times η Κριστίνα Μπλάνικ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας σήμερα, εγγονή του ιδρυτή της. Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική νομοθεσία τροποποιήθηκε καταλλήλως ώστε να διορθωθεί μία κατάσταση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά την εμπορική πειρατεία. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν – εφ’ όσον τα πράγματα δεν σήκωναν και ανταλλαγή διηπειρωτικών πυραύλων (για αυτό το σπορ διατίθενται άλλες ευκαιρίες).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...