273
Κομμάτια από ξύλο και μέταλλο ξεπηδούν από την άμμο προκαλώντας την περιέργεια των ντόπιων | Volusia County

New York Times: Μυστηριώδες αντικείμενο αναδύθηκε σε παραλία της Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 16:09
Κομμάτια από ξύλο και μέταλλο ξεπηδούν από την άμμο προκαλώντας την περιέργεια των ντόπιων
|Volusia County

New York Times: Μυστηριώδες αντικείμενο αναδύθηκε σε παραλία της Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 16:09

Την περιέργεια των κατοίκων της κομητείας Βολούσια στη Φλόριντα και το ενδιαφέρον των New York Times έχει προκαλέσει ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίστηκε στην Ακτή Ντεϊτόνα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής, εντοπίστηκε από λουόμενους να προεξέχει από την άμμο.

Ο Ντέρικ Μπράισον Τέιλορ, που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ στην αμερικανική εφημερίδα,  έγραψε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς το αντικείμενο έγινε ορατό εν μέρει λόγω της διάβρωσης των ακτών που προκλήθηκε από τον τυφώνα Νικόλ, ο οποίος έπληξε τη Φλόριντα τον περασμένο μήνα, και από τον τυφώνα Ίαν, που «σάρωσε» την πολιτεία τον Σεπτέμβριο. Οι συνεχείς υψηλές παλίρροιες και τα άγρια κύματα έπαιξαν επίσης ρόλο στην ανακάλυψη του αντικειμένου.

Το μυστηριώδες αντικείμενο φαίνεται σύμφωνα με τις φωτογραφίες να είναι κατασκευασμένο από ξύλο και μέταλλο και να έχει μήκος περίπου 24 μέτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχει καταστεί δυνατό να τραβηχτεί πιο έξω με σχοινί, καθώς βυθίζεται κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

«Η κρατική υποβρύχια αρχαιολογική ομάδα έχει ειδοποιηθεί για περαιτέρω έρευνα» δήλωσε ο Κέβιν Κάπτεϊν, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της κομητείας.

Οι θεωρίες για το αντικείμενο είναι πολλές: ορισμένοι πιστεύουν πως είναι κάποιο φράγμα, άλλοι κάνουν λόγο για τμήμα μιας παλιάς προβλήτας ή εξέδρας θεατών από την εποχή που η NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) διοργάνωνε αγώνες αυτοκινήτων στην παραλία.

«Είναι ένα μυστήριο» επεσήμανε η Τάμρα Μάλφουρς, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. «Πολλοί πιστεύουν ότι είναι παλιό πλοίο κάποιου είδους» πρόσθεσε.

Οι αρχαιολόγοι θα εξετάσουν το αντικείμενο, που αποτελείται από σειρές ξύλινων τμημάτων, τα οποία προεξέχουν από την άμμο. «Μπορεί να υπάρχει κάποιο είδος μετάλλου. Δεν είμαστε σίγουροι» συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...