374
Η Τζασίντα Αρντερν επισκέφθηκε επιστημονικό ινστιτούτο που παίζει σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού, στην πόλη Πορίρουα | Facebook

Νέα Ζηλανδία: Η Τζασίντα Αρντερν δείχνει πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις μία μάσκα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 13:01
Η Τζασίντα Αρντερν επισκέφθηκε επιστημονικό ινστιτούτο που παίζει σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού, στην πόλη Πορίρουα
|Facebook

Νέα Ζηλανδία: Η Τζασίντα Αρντερν δείχνει πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις μία μάσκα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 13:01

Πώς να φτιάχνετε μία μάσκα γρήγορα και απλά στο σπίτι έδειξε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν μέσω των σόσιαλ μίντια, με το γνώριμο γεμάτο ανθρωπιά και ζεστασιά ύφος που την έχει κάνει τόσο δημοφιλή στη χώρα της και σε όλο τον κόσμο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα ΜΜΜ όλης της χώρας, καθώς έως τώρα, η Νέα Ζηλανδία δεν είχε λάβει εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα μετά την άρση της καραντίνας.

Αφού όμως, πέρασε 100 ημέρες χωρίς κρούσμα, ξαφνικά, στις 11 Αυγούστου, εμφανίστηκαν άτομα θετικά στον κορονοϊό στο Οκλαντ, και τις επόμενες ημέρες συνολικά 150 και έτσι έγινε ξανά εφαρμογή αυστηρής καραντίνας σε όλη την πόλη για δύο εβδομάδες.

Οι περιορισμοί πρόκειται να χαλαρώσουν από την Κυριακή, ενώ από την επομένη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Σε ανάρτησή της σε Facebook και Instagram, η Αρντερν ανέβασε ένα βίντεο από την online συζήτησή της με τον Ντέιβ Λέτελι, υπεύθυνο ενός προγράμματος άθλησης και υγείας στο Οκλαντ, στο οποίο «ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν οι μάσκες και πώς μπορούμε να τις κατασκευάσουμε στο σπίτι». (Για τη μάσκα μπορείτε να δείτε από το 11′ και μετά).

As promised, here’s the video with Dave Letele from Buttabean Motivation. We caught up earlier this week to talk about…

Geplaatst door Jacinda Ardern op Donderdag 27 augustus 2020

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας λέει στο βίντεο ότι είδε στο προφίλ μίας άλλης χρήστριας (γνωστής στη χώρα) πώς να φτιάξετε μία μάσκα πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς γνώσεις ραπτικής και ακολούθησε τις οδηγίες της.

«Προσπάθησα κι εγώ να φτιάξω μία», πρόσθεσε, και έδειξε ένα μαντήλι και δύο λαστιχάκια για τα μαλλιά, με τα οποία έφτιαξε μια απλή κόκκινη μάσκα, το χρώμα του Εργατικού Κόμματος.

«Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τη χειροτεχνία», είπε η Αρντερν, η οποία τον Οκτώβριο θα ζητήσει από τους πολίτες να την ψηφίσουν για μία δεύτερη θητεία. Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκαν για ένα μήνα λόγω των νέων κρουσμάτων.

Earlier this week I caught up with Dave Letele of Buttabean Motivation to talk about COVID-19. One of the things we…

Geplaatst door Jacinda Ardern op Donderdag 27 augustus 2020

Περίπου 150 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 στην εστία αυτή που εντοπίστηκε στο Οκλαντ, μια πόλη με 1,7 εκατομμύριο κατοίκους, όμως ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μειώθηκε αυτή την εβδομάδα και πλέον είναι μονοψήφιος.

Σήμερα καταγράφηκαν μόλις πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη και άλλα επτά σε χώρους καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

Συνολικά στη Νέα Ζηλανδία έχουν εντοπιστεί λίγο λιγότερες από 1.400 μολύνσεις από Covid-19, ενώ έχουν αναφερθεί 22 θάνατοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...