253
Η Τζασίντα Αρντερν ανακοινώνει τη χρονική επέκταση του lockdown στο Οκλαντ, την Παρασκευή | Twitter

Νέα Ζηλανδία: Lockdown δύο εβδομάδων για 29 κρούσματα!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 12:35
Η Τζασίντα Αρντερν ανακοινώνει τη χρονική επέκταση του lockdown στο Οκλαντ, την Παρασκευή
|Twitter

Νέα Ζηλανδία: Lockdown δύο εβδομάδων για 29 κρούσματα!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 12:35

Η Νέα Ζηλανδία, πρόσφατα, «γιόρτασε» 100 ημέρες χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, αλλά την 102η ημέρα, ο SARS-CoV-2 επέστρεψε στη χώρα, υπενθυμίζοντας το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της πανδημίας.

Ομως, στη μακρινή χώρα της Τζασίντα Αρντερν, έχουν μία διαφορετική άποψη περί περιοριστικών μέτρων, ένας από τους λόγους άλλωστε για τους οποίους η χώρα των πέντε εκατομμυρίων έχει καταγράψει μόλις 1.602 κρούσματα και 22 θανάτους.

Ετσι, η δημοφιλής πρωθυπουργός αρχικά επέβαλε lockdown τριών ημερών, επειδή εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα σε μία οικογένεια, το οποίο παρέτεινε, σήμερα, για άλλες 12 ημέρες, καθώς τα κρούσματα έγιναν 29.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε (την εισήγηση) να διατηρηθούν σε ισχύ τα τρέχοντα μέτρα για 12 επιπλέον ημέρες, κάτι που αυξάνει (τον περιορισμό του Οκλαντ) σε δύο πλήρεις εβδομάδες στο σύνολο», δήλωσε η Αρντερν.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, όλα τα κρούσματα συνδέονται με μία εστία, η οποία εντοπίστηκε σχετικά γρήγορα. Η ίδια επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πώς μεταδόθηκε ο ιός στην τετραμελή οικογένεια.

Η πόλη των 1,7 εκατ. κατοίκων τέθηκε υπό περιορισμό την Τετάρτη.

Νωρίτερα, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, έναντι 13 την προηγουμένη.

Η πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καταγραφούν κι άλλα νέα κρούσματα προτού η εξάπλωση να επιβραδυνθεί.

Η Αρντερν σημείωσε ότι τα μέτρα θα αξιολογηθούν ξανά από την κυβέρνησή της στις 21 Αυγούστου και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει λόγος, προς το παρόν, να τεθεί όλη η χώρα σε καραντίνα.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα θα αναβληθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...