603
Αποψη του κατάμεστου σταδίου «Αρθουρ Ας», όπου γίνεται το τουρνουά τένις US Open, στη Νέα Υόρκη | Dennis Schneidler-USA TODAY Sports

Νέα Υόρκη: Εφηβοι έγιναν εκατομμυριούχοι παίζοντας Fortnite

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 17:02
Αποψη του κατάμεστου σταδίου «Αρθουρ Ας», όπου γίνεται το τουρνουά τένις US Open, στη Νέα Υόρκη
|Dennis Schneidler-USA TODAY Sports

Νέα Υόρκη: Εφηβοι έγιναν εκατομμυριούχοι παίζοντας Fortnite

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 17:02

Τρία εκατ. δολάρια κέρδισε ένας 16χρονος Αμερικανός που αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο Fortnite, του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που είναι πολύ δημοφιλές, κυρίως σε παιδιά Δημοτικού και εφήβους.

Το παιχνίδι, που θεωρείται εξαιρετικά βίαιο και άκρως εθιστικό και έχει προκαλέσει την ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και γιατρών σε όλο τον κόσμο, κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια και γρήγορα έγινε το νούμερο ένα στις προτιμήσεις των παικτών. Εκατόν τριάντα εκατ. άτομα ασχολούνται με αυτό καθημερινά, επί ώρες, παίζοντας και online εναντίον τρίτων, ενώ συμμετέχουν και σε διάφορα τουρνουά με χρηματικό έπαθλο.

Στους προκριματικούς για το παγκόσμιο κύπελλο, συμμετείχαν 40 εκατ. παίκτες, από τους οποίους οι 100, έφηβοι οι περισσότεροι, βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο «Αρθουρ Ας», όπου διοργανώνεται το διάσημο τουρνουά τένις US Open. Πενήντα ντουέτα πήραν μέρος στον τελικό των ζευγαριών. Ολοι οι φιναλίστ ήταν αγόρια.

Το στάδιο ήταν κατάμεστο, ενώ εκατομμύρια ακόμα παρακολουθούσαν online.

Ο Κάιλ Γκίρσντορφ, από την Πενσιλβάνια, έχοντας στο πλάι του συγγενείς και φίλους, που είχαν γεμίσει μία κερκίδα και φορούσαν στολές ή μπλουζάκια σχετικά με το παιχνίδι, κέρδισε το κύπελλο, με το ψευδώνυμο «Μπούγκα» και μαζί και τα τρία εκατ. δολάρια.

Ο 16χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, Κάιλ Γκίρσντορφ, κρατά το τρόπαιο – Dennis Schneidler-USA TODAY Sports

Για να φτάσουν σε τόσο υψηλά επίπεδα, τα παιδιά παίζουν τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε ημέρα επί μήνες, και τα Σαββατοκύριακα, ακόμα περισσότερες. Αυτό γίνεται σε βάρος των σχολικών τους επιδόσεων, όπως είναι φυσικό, αλλά και κάθε ίχνους υγιούς κοινωνικοποίησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλά παιδιά επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, έχουν εκνευρισμό και εθίζονται στο παιχνίδι.

Οι γονείς τους ανησυχούν και οι καυγάδες σε πολλά σπίτια είναι συνεχείς. Οταν όμως δουν τα χρηματικά έπαθλα που κερδίζουν τα παιδιά τους, αρκετοί γλυκαίνονται. Αυτό βέβαια, ισχύει για ελάχιστους παίκτες, όπως για τον Μπούγκα: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που νιώθω. Είμαι τόσο χαρούμενος. Ολα όσα έκανα, όλοι οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς», είπε μετά τη νίκη του.

Συγγενείς και φίλοι του Μπούγκα στην κερκίδα πανηγυρίζουν τη νίκη του – Dennis Schneidler-USA TODAY Sports
Δείτε το βίντεο από τη νίκη του:

Ο 15χρονος Τζάντεν Ασμαν, από τη Βρετανία, κέρδισε τη δεύτερη θέση στα ζευγάρια και μαζί ένα εκατ. ευρώ. «Θα αγοράσω ένα σπίτι στη μαμά μου και θα βελτιώσω τον εξοπλισμό για το Ιντερνετ και τα παιχνίδια μου», δήλωσε στους Times.

Το Fortnite (Φόρτναϊτ) είναι ένα παιχνίδι δράσης με παίκτες που αλληλοσκοτώνονται προσπαθώντας να επιβιώσουν, με όποιο τρόπο μπορούν, σε ένα ερημικό νησί. Η τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού βοήθησε την εταιρεία Epic Games να φτάσει σε αξία πέρυσι, τα 15 δισ. δολάρια.

Εικόνα από το παιχνίδι

Ο Τζάντεν πήρε το πρώτο του X-Box όταν ήταν έξι ετών και άρχισε να παίζει το Fortnite με το που κυκλοφόρησε, το καλοκαίρι του 2017.

«Παίζω οκτώ ώρες κάθε μέρα, τις καθημερινές και από 14 το Σάββατο και την Κυριακή. Το διάβασμά μου έχει μείνει πίσω αλλά τα καταφέρνω», είπε.

Ο Βρετανός είναι ένας από τους παίκτες που έχουν υπογράψει στις ομάδες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που τους προπονούν. Οταν μάλιστα, τελειώσουν το σχολείο, αρκετοί από αυτούς μένουν σε σπίτια των ομάδων μαζί με άλλους συμπαίκτες τους, που είναι μέλη της ίδιας ομάδας και προπονούνται όλοι μαζί.

«Στην αρχή τον μάλωνα και πέταξα και ένα X-Box στα σκουπίδια, όμως τώρα έχω αποδεχθεί την επιλογή καριέρας του», είπε η μητέρα του, Λίσα Ντάλμαν, μετά και το ένα εκατ. ευρώ που μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του γιου της.

Ο 15χρονος Τζάντεν Ασμαν με τη μητέρα του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...