177
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών στις 27 Νοεμβρίου | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέα συνάντηση Ερντογάν – Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 19:40
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών στις 27 Νοεμβρίου
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέα συνάντηση Ερντογάν – Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 19:40

Τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Φαγέζ αλ-Σαράζ, υποδέχθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ηταν δεύτερη συνάντησή τους σε λιγότερο από έναν μήνα, λίγες ημέρες αφού ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησής του.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας. Πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Φαγέζ αλ-Σαράζ, εάν αυτός το ζητήσει. Ο Σαράζ βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση των αντίπαλων δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αγκυρα «δεν είχε ακόμη» λάβει τέτοιο αίτημα.

Σε άλλη ένδειξη της προσέγγισης των δύο χωρών, η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι οι λίβυοι πολίτες κάτω των 16 και άνω των 55 ετών θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς βίζα.