177
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών στις 27 Νοεμβρίου | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέα συνάντηση Ερντογάν – Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 19:40
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών στις 27 Νοεμβρίου
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέα συνάντηση Ερντογάν – Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 19:40

Τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Φαγέζ αλ-Σαράζ, υποδέχθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ηταν δεύτερη συνάντησή τους σε λιγότερο από έναν μήνα, λίγες ημέρες αφού ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησής του.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας. Πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Φαγέζ αλ-Σαράζ, εάν αυτός το ζητήσει. Ο Σαράζ βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση των αντίπαλων δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αγκυρα «δεν είχε ακόμη» λάβει τέτοιο αίτημα.

Σε άλλη ένδειξη της προσέγγισης των δύο χωρών, η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι οι λίβυοι πολίτες κάτω των 16 και άνω των 55 ετών θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς βίζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...