339
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στην επαναφορά της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού – η επιστροφή

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 20:57
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στην επαναφορά της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού – η επιστροφή

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 20:57

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε μία περίοδο που τα κρούσματα και πάλι έχουν αυξηθεί θα παρουσιάσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία θα παρουσιάσει στοιχεία για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Protothema.gr, τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους χώρους που παρατηρούνται συναθροίσεις, ιδιωτικούς και δημόσιους, ώστε η χώρα να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον εθνικό στόχο της επίτευξης του τείχους ανοσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό να δούμε την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Αλλωστε, το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η πιθανότητα επαναφοράς της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αν το υποδείξουν οι ειδικοί (εδώ).

Στην ίδια κατεύθυνση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως «οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας. Αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού». Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ακόμη πως προφανώς αν κάποιος κάνει άσκηση μόνος του σε εξωτερικό χώρο δεν θα υποχρεούται να φοράει μάσκα αλλά σημείωσε πως είναι αναγκαία η χρήση της «ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός».

«Για μεν τους κλειστούς χώρους παραμένει ο κανόνας ότι οι μάσκες είναι η υποχρεωτική συνοδεία μας, για δε τους ανοικτούς χώρους εξακολουθεί ο κανόνας ότι θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες πλην μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός», κατέληξε ο Υπουργός Επικρατείας.

Το κάπως παράδοξο είναι ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένα οριζόντιο μέτρο, τη στιγμή που τον τελευταίο καιρό η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα στοχευμένα μέτρα, ιδίως για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα και ανατρέπει τις βεβαιότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...