358
Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, που ανακοίνωσε την όλη κίνηση | Reuters

NBA: Προσφέρει 300 εκατ. δολάρια για τη στήριξη των Αφροαμερικανών

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 16:20
Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, που ανακοίνωσε την όλη κίνηση
|Reuters

NBA: Προσφέρει 300 εκατ. δολάρια για τη στήριξη των Αφροαμερικανών

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 16:20

Το ΝΒΑ δεν αρκείται σε συμβολικές κινήσεις στήριξης του κινήματος #Black Lives Matter, φορώντας μπλουζάκια με κοινωνικά μηνύματα για την καταπολέμηση των φυλετικών αδικιών ή με το σύνθημα «Black Lives Matter» να εμφανίζεται σε κάθε γήπεδο όπου παίζονται οι αγώνες.

Η καλύτερη λίγκα μπάσκετ του πλανήτη προχωράει και σε ουσιαστικές κινήσεις, ανακοινώνοντας ότι θα δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σε ένα ίδρυμα που θα ασχολείται με την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ.

Για την ακρίβεια, οι ομάδες του πρωταθλήματος θα δίνουν συνολικά 30 εκατομμύρια ετησίως, προκείμενου να συγκεντρωθεί το επιθυμητό ποσό σε βάθος δεκαετίας, μέχρι το 2030 σε ένα ίδρυμα με την επωνυμία The Foundation.

Και όλα αυτά εις το όνομα της φυλετικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε τους συλλογικούς πόρους των 30 ομάδων, των παικτών και του πρωταθλήματος, για να δημιουργήσουμε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για τους μαύρους Αμερικανούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

«Η δημιουργία αυτού του ιδρύματος είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη νέων ευκαιριών για τη μαύρη κοινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών ΝΒΑ (NBPA), ο γνωστός παίκτης των Oklahoma City Thunder, Κρις Πολ και συνέχισε: «Είμαι υπερήφανος για το πρωτάθλημα και τους παίκτες μας για τη δέσμευσή τους σε αυτόν τον μακροπρόθεσμο αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη και ξέρω ότι θα συνεχίσουμε να βρούμε τα μέσα για να πιέσουμε για ουσιαστική θεσμική αλλαγή».

Η κίνηση αυτή, ακολουθεί το παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, στην Μινεάπολη από αστυνομικό κατά την διάρκεια της σύλληψης του.

Η αποστολή του The Foundation θα είναι να τονώσει την οικονομική αυτονομία των μαύρων κοινοτήτων, μέσω της απασχόλησης και της εξέλιξης της σταδιοδρομίας, βελτιώνοντας την πρόσβαση και την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή υποστήριξη για τους μαύρους άνδρες και τις γυναίκες.

Το ίδρυμα θα στοχεύει επίσης να βοηθήσει εθνικούς και τοπικούς οργανισμούς που παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, προγράμματα καθοδήγησης και καθοδήγηση σε κοινότητες NBA στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...