379
Η Νάταλι Πόρτμαν επέστρεψε στο Χάρβαρντ, καλεσμένη ως κεντρική ομιλήτρια στην απονομή πτυχίων της τάξης του 2015, 12 χρόνια μετά τη δική της αποφοίτηση | YouTube

Νάταλι Πόρτμαν: «Ευτυχώς που δεν υπήρχε το Facebook όταν ήμουν στο Χάρβαρντ»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 10:55
Η Νάταλι Πόρτμαν επέστρεψε στο Χάρβαρντ, καλεσμένη ως κεντρική ομιλήτρια στην απονομή πτυχίων της τάξης του 2015, 12 χρόνια μετά τη δική της αποφοίτηση
|YouTube

Νάταλι Πόρτμαν: «Ευτυχώς που δεν υπήρχε το Facebook όταν ήμουν στο Χάρβαρντ»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 10:55

Τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ… ευχαριστεί η Νάταλι Πόρτμαν, που δεν είχε εφεύρει το Facebook όταν αυτή ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Χάρβαρντ.

«Ημουν πολύ τυχερή που δεν υπήρχαν ακόμα κοινωνικά δίκτυα, Facebook, instagram, κάμερες στα κινητά. Είναι καλό να κάνεις λάθη και βλακείες στα εφηβικά και φοιτητικά σου χρόνια και να μην σε κυνηγούν όλη σου τη ζωή. Ευτυχώς που την γλίτωσα “παρά τρίχα”», δήλωσε η ηθοποιός στην τηλεοπτική εκπομπή Sunday Today.

Η 37χρονη Πόρτμαν αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 2003, λίγους μήνες πριν ο Ζάκερμπεργκ -φοιτητής στο θρυλικό πανεπιστήμιο κι ο ίδιος- λανσάρει το Facebook.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ λάνσαρε το Facebook όταν ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ, λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση της 37χρονης ηθοποιού

Πάντως, η ίδια συνέβαλε στο γύρισμα της ταινίας «The Social Network», που εξιστορεί το ξεκίνημα του Facebook από τις φοιτητικές εστίες του Χάρβαρντ, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στον σεναριογράφο Ααρον Σόρκιν για το πώς λειτουργούν τα μυστικά ιδιωτικά κλαμπ του πανεπιστημίου, στα οποία μέλη είναι μόνο οι πλουσιότεροι φοιτητές. Ορος απαράβατος για τα μέλη μάλιστα, είναι να μην βγάζουν προς τα έξω καμία πληροφορία για τη δομή και τις δραστηριότητες των οργανώσεων.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Social Network»

Στην ταινία, ο Ζάκερμπεργκ δανείζεται στοιχεία από αυτές τις οργανώσεις για να φτιάξει τη δομή του Facebook. Η Πόρτμαν, όταν φοιτούσε στο διάσημο πανεπιστήμιο, κάποιο διάστημα έβγαινε με μέλος του Porcelain Club, από τα πιο «κλειστά» κλαμπ του είδους.

Οταν άκουσε ότι ο Σόρκιν, ο οποίος δυσκολευόταν να βρει πληροφορίες από μόνος του, η Πόρτμαν τον κάλεσε σπίτι της για φαγητό και του είπε όσα είχαν δει τα μάτια της εκείνα τα χρόνια. «Θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς για φαγητό στο σπίτι της Νάταλι Πόρτμαν, αλλά οι πληροφορίες ήταν έξτρα δώρο», είχε πει αστειευόμενος ο Σόρκιν σε φοιτητές του Χάρβαρντ όταν τους έδειξε την ταινία.

Ο σεναριογράφος Ααρον Σόρκιν έμαθε τα μυστικά των φοιτητικών κλαμπ του Χάρβαρντ από τη Νάταλι Πόρτμαν

Το 2015, η Νάταλι Πόρτμαν επέστρεψε στο παλιό της πανεπιστήμιο, αυτή τη φορά στην τιμητική θέση της κεντρικής ομιλήτριας στην αποφοίτηση των τελειόφοιτων. «Ηταν από τα πιο τιμητικά πράγματα που μου έχουν ζητήσει ποτέ», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας της.

Δείτε την ομιλία της Νάταλι Πόρτμαν στην τελετή αποφοίτησης του Χάρβαρντ, το 2015

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...