169
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Carlos Barria

Μετά τις απειλές, ο Τραμπ βλέπει τώρα προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 08:08
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Carlos Barria

Μετά τις απειλές, ο Τραμπ βλέπει τώρα προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 08:08

Μόνο 24 ώρες κράτησε η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν οικονομικά την Τουρκία σε περίπτωση που η Αγκυρα επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο είπε ότι βλέπει «μεγάλες δυνατότητες για τη σημαντική επέκταση» της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Και όπως έπραξε με την απειλή, το μήνυμα «κατάπαυσης» του πυρός, ήλθε μέσω Twitter.

Σε ανάρτησή του ο Τραμπ έγραψε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν τις «τελευταίες δύο εβδομάδες επιτυχίας στην μάχη εναντίον των υπολειμμάτων του ISIS και «την ασφαλή ζώνη 30 χιλιομέτρων» που θέλει να δημιουργηθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για να προστατευθούν οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

Αργά την Κυριακή, ο Τραμπ απείλησε να «καταστρέψει» την οικονομία της Τουρκίας και ανήγγειλε ότι ξεκινά η αποχώρηση των περίπου 2.000 αμερικανών στρατιωτικών από το έδαφος της Συρίας, όπως είχε υποσχεθεί τον Δεκέμβριο. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πλήττουν τους τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...