276
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' | philenews.com

Να κερδίσει ο Ερντογάν εύχεται ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 15:40
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' | philenews.com

Να κερδίσει ο Ερντογάν εύχεται ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 15:40

Μία παράξενη ευχή διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ το Μεγάλο Σάββατο, σχετικά με το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή του Πάσχα στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ευχήθηκε να κερδίσει το «ναι». Εξήγησε ότι αν κερδίσει ο τούρκος πρόεδρος «δεν θα τον ανεχθούν για πολύ και θα τον εξαναγκάσουν να φύγει από την εξουσία πολύ γρήγορα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για το λαό της Κύπρου, σημειώνοντας ότι μετά το Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.

 «Ο λαός μας εδώ και μισό αιώνα αναβαίνει το δικό του Γολγοθά και σίγουρα θα ανατείλουν καλύτερες μέρες» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η εκκλησία θα συμπαρασταθεί σε όλη την πολιτική ηγεσία και απηύθυνε έκκληση για ενότητα. «Αν είμαστε μονιασμένοι η Ανάσταση θα έλθει πιο γρήγορα σε αυτό τον τόπο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στο δημοψήφισμα οι πολίτες της Τουρκίας θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν 18 αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα. Αν περάσουν οι αλλαγές, ο Ερντογάν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2019 και το 2024, άρα δυνητικά θα παραμείνει στην προεδρία ως το 2029, σχεδόν 25 χρόνια από την πρώτη πρωθυπουργική θητεία του!

Οι αλλαγές αποσκοπούν στην ενίσχυση της προεδρικής εξουσίας, σε σχέση με τον σχετικά περιορισμένης επιρροής ρόλο που (τυπικά και μόνο) έχει ο πρόεδρος. Το αξίωμα του πρωθυπουργού καταργείται και ο πρόεδρος θα μπορεί να διατηρεί και κομματικό ρόλο, κάτι που διευκολύνει την επιστροφή του Ερντογάν και στην ηγεσία του AKP. Ακόμη, οι βουλευτές αυξάνονται σε 600 από 550 και το όριο ηλικίας για την εκλογή πέφτει στα 18 έτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...