394
Ο Χιου Γκραντ υποδύεται τον βρετανό πολιτικό Τζέρεμι Θορπ σε τηλεοπτική σειρά του BBC και γυρίζει οριστικά την πλάτη στις ρομαντικές κομεντί | BBC

Χιου Γκραντ: «Μου προτείνουν καλούς ρόλους τώρα που γέρασα και ασχήμυνα»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 11:42
Ο Χιου Γκραντ υποδύεται τον βρετανό πολιτικό Τζέρεμι Θορπ σε τηλεοπτική σειρά του BBC και γυρίζει οριστικά την πλάτη στις ρομαντικές κομεντί
|BBC

Χιου Γκραντ: «Μου προτείνουν καλούς ρόλους τώρα που γέρασα και ασχήμυνα»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 11:42

Μεσουρανούσε στα 90s, αλλά και στα 00s ως πρωταγωνιστής ρομαντικών κομεντί. Το φλεγματικό βρετανικό του χιούμορ και το άκρως γοητευτικό παρουσιαστικό του, τον έκαναν ακαταμάχητο στον γυναικείο πληθυσμό που έσπευδε να δει όποια ταινία είχε τον Χιου Γκραντ πρωταγωνιστή.

Στα 57 του πλέον, ο Χιου δεν έχει χάσει το χιούμορ του, αλλά όπως θεωρεί ο ίδιος, έχει χάσει μεγάλο μέρος της γοητείας του. Κι αυτό δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου-ίσα ίσα, του ανοίγει νέους δρόμους για πιο ενδιαφέροντες ρόλους.

«Το γεγονός ότι γέρασα και ασχήμυνα έκανε τους ρόλους που πλέον μου προτείνουν να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερο ενδιαφέρον. Οσο ήμουν νέος και ωραίος, άρπαζα οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαζόταν μπροστά μου χωρίς δεύτερη σκέψη» δήλωσε ο Γκραντ σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπως μας πληροφορεί δημοσίευμα του Guardian. 

Ο δημοφιλής ηθοποιός, είπε επίσης, ότι η καριέρα του στις ρομαντικές κομεντί, είδος που τον ανέδειξε στο παρελθόν με άκρως επιτυχημένες ταινίες όπως «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», «Εννέα μήνες», κ.ά. έχει πλέον τελειώσει.

Αυτή την εποχή, πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική δραματική σειρά του BBC «A very English scandal» και υποδύεται τον βρετανό πολιτικό Τζέρεμι Θορπ.

Με μεγάλη του χαρά, ο Γκραντ παρατηρεί ότι πλέον η τηλεόραση θεωρείται ένα μέσο ιδάξιο του σινεμά, δεν υπάρχει πλέον η παλιά προκατάληψη που ήθελε τους κινηματογραφικούς αστέρες να σνομπάρουν τη μικρή οθόνη.

«Ακόμα κι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο κάνει πλέον τηλεόραση!» είπε ενθουσιασμένος. Απαντώντας λοιπόν στην επίμαχη ερώτηση για το αν θα πρωταγωνιστήσει και σ’ άλλες ρομαντικές κομεντί, ήταν πολύ σαφής: «αυτό το πουλάκι έχει πετάξει».

very-english
Χιου Γκραντ και Μπεν Γουίσοου, στη σειρά του BBC «A Very English Scandal»

Ο Γκραντ που είχε να κάνει τηλεόραση από το τη δεκαετία του ’90, επιστρέφει λοιπόν δυναμικά, σε αυτό το σίριαλ που σκηνοθετεί ο Στίβεν Φρίαρς. Η σειρά πραγματεύεται το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει γύρω από τον Θορπ, ο οποίος κατηγορήθηκε πως είχε συνωμοτήσει για να δολοφονηθεί ο πρώην εραστής του, Νόρμαν Σκοτ, τον οποίο υποδύεται ο Μπεν Γουίσοου.

«Πολύ φοβάμαι, ότι για κάθε πολιτικό, το νούμερο ένα κίνητρο πίσω από κάθε πράξη τους είναι ο εαυτός τους και η καριέρα τους. “Πώς θα ανέβω πιο ψηλά;” αναρωτιούνται όλη την ώρα. Κι αυτό ήταν πολύ κρίσιμο και για τον Τζέρεμι Θορπ. Ηταν τρομερά φιλόδοξος» λέει ο Χιου Γκραντ, με τη σοφία που του έχουν δώσει τα 57 του χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...