183
Η μουσική που έγραψε για τον Τζειμς Μποντ και έγινε παγκόσμια επιτυχία θα μείνει «εγγεγραμμένη» μέσα μας για πάντα | www.montynorman.com

Μόντι Νόρμαν: Πέθανε ο συνθέτης της εμβληματικής μουσικής του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 21:44
Η μουσική που έγραψε για τον Τζειμς Μποντ και έγινε παγκόσμια επιτυχία θα μείνει «εγγεγραμμένη» μέσα μας για πάντα
|www.montynorman.com

Μόντι Νόρμαν: Πέθανε ο συνθέτης της εμβληματικής μουσικής του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 21:44

Εφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, ο Μόντι Νόρμαν, ο συνθέτης του μουσικού θέματος της ταινίας Τζέιμς Μποντ.

Ο Νόρμαν ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας σε big bands, προτού κάνει καριέρα, μετά το 1960, γράφοντας μουσική για μιούζικαλ και ταινίες όπως το Songbook, το Poppy και το Make Me An Offer. Ευρέως γνωστός έγινε όταν έγραψε το μουσικό θέμα για την ταινία Τζέιμς Μποντ, που καθιερώθηκε σε όλα τα σίκουελ.

Οπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, «Με θλίψη ανακοινώνουμε την είδηση ότι ο Μόντι Νόρμαν πέθανε στις 11 Ιουλίου του 2022 μετά από σύντομη ασθένεια».

Ο Νόρμαν έγραψε αρχικά τη μουσική για την ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Dr No» του 1962 και μετά για ολόκληρη τη σειρά ταινιών του πράκτορα 007.

Είχε γεννηθεί στο ανατολικό Λονδίνο, από εβραίους γονείς και το εγκατέλειψε κατά τις πρώτες ημέρες του Blitz (τους γερμανικούς βομβαρδισμούς κατά του Ηνωμένου Βασιλείου το 1940 και το 1941). Σε ηλικία 16 ετών, η μητέρα του, του αγόρασε μια κιθάρα κι έκτοτε ξεκίνησε η σχέση του με τη μουσική, μια σχέση αγάπης που κράτησε για πάντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...