276
Με αφορμή δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Παύλου Πολάκη και του σημερινού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, Σπύρου Λάππα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε κάνει λόγο για αντιποίηση δικαστικής αρχής. | INTIMEnews

«Μόλις δύο χρόνια μετά»! Ο Βενιζέλος υπενθυμίζει τα λόγια του για το βαθύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:37
Με αφορμή δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Παύλου Πολάκη και του σημερινού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, Σπύρου Λάππα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε κάνει λόγο για αντιποίηση δικαστικής αρχής.
|INTIMEnews

«Μόλις δύο χρόνια μετά»! Ο Βενιζέλος υπενθυμίζει τα λόγια του για το βαθύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:37

Δύο χρόνια μετά την θρυλική πια ομιλία του (εδώ) στη Βουλή για τη μεθόδευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υπόθεση Novartis, αλλά και συνολικά το πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπενθύμισε με ανάρτησή του στο Twitter το δριμύ «κατηγορώ» του για τις παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης στους δικαστικούς λειτουργούς, oι οποίες λίγο-λίγο έρχονται στο φως από τις καταθέσεις στην Προανακριτική και τις εξελίξεις στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Μόλις δύο χρόνια μετά», γράφει στην ανάρτησή του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (δείτε τη κάτω), ο οποίος είχε περιγράψει εκ του βήματος της Ολομέλειας τη ζοφερή κατάσταση στη Δικαιοσύνη επί της «παντοκρατορίας» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θίγεται τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Οι δικαστές είναι υπό πίεση. Ασκούνται διώξεις όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους», είχε υπογραμμίσει καλώντας «τους αδέκαστους δικαστές να σταθούν όρθιοι στο όνομα του Δικαίου».

«Το βαθύ κράτος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές αναφορές του, ανατρέχοντας στο ιστορικό παρελθόν και τον σκοτεινό ρόλο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Κόλλια (εδώ) με τις παρεμβάσεις του στην ανάκριση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος», είχε καταγγείλει τον Φεβρουάριο του 2018 ο Βαγγέλης Βενιζέλος και δύο χρόνια μετά δείχνει να επιβεβαιώνεται από τη στάση των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων και του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται πίσω τους (εδώ).