382
Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη για την αλλαγή του Συντάγματος, ξεκαθάρισε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά | φωτ. αρχείου

Διμέτωπη επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα, Μητσοτάκη για το «σύμφωνο συμβίωσης» Κράτους-Εκκλησίας

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 17:37
Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη για την αλλαγή του Συντάγματος, ξεκαθάρισε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά
|φωτ. αρχείου

Διμέτωπη επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα, Μητσοτάκη για το «σύμφωνο συμβίωσης» Κράτους-Εκκλησίας

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 17:37

Με αμείωτη ένταση συνέχισε την Τετάρτη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γενημματά, την κριτική της κατά, τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με το «σύμφωνο συμβίωσης» Κράτους – Εκκλησίας.

Σε συνέχεια της αντίδρασης της Χαρίλαου Τρικούπη για το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου, η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για προεκλογικούς χειρισμούς σε ένα ευαίσθητο θέμα που, όπως εκτίμησε, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν.

Ήδη, τόνισε, πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος – για να σημειώσει με νόημα πως «δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί».

Οξύτερος εμφανίστηκε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της κυρίας Γεννηματά, που υπογράμμισε ότι η συμφωνία δεν αποσαφηνίζει, αλλά αντιθέτως διαπλέκει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στο όνομα μιας πολύ αόριστης θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους και δημιουργεί ένα καθεστώς ομηρείας των κληρικών.

Ειδικά για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα (όπως αυτή εκφράστηκε στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς), ο κ. Οθωνας εξέφρασε σε έντονα ειρωνικά τόνο την απορία του «γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε ένα τρίτο πόντιουμ μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Τσίπρα», το βράδυ της Τρίτης στο Μαξίμου.

Η Πειραιώς, παρατήρησε χαρακτηριστικά, «εξέδωσε μια ανακοίνωση που με το ζόρι συγκρατούσε τον ενθουσιασμό της» και «δεν θα εκπλαγώ αν, όπως έγινε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις όπως π.χ με το “Σκοπιανό” ή τη συνταγματική αναθεώρηση, ξαναλλάξουν θέση».

Ο διευθυντής του γραφείου της κυρίας Γεννηματά σχολίασε πάντως για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν τον εκπλήσσει , καθώς πρόκειται, όπως είπε, για μία «πολιτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των πολλών για τους λίγους και τους ισχυρούς, θυσιάζει δηλαδή τους παπάδες για τους δεσποτάδες, άρα θα ήταν παράδοξο η ΝΔ να μην συμφωνήσει».

Σε δήλωσή της εξάλλου,  συνολικά για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή «ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή».

«Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ Μητσοτάκη», κατέληξε στη δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εν όψει της έναρξης της σχετικής θεσμικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...