210
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση του Τύπου κατά την οποία υποσχέθηκε προσλήψεις | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναμενόμενο: Ο Τζανακόπουλος υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο στη θέση των ιερέων

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 14:26
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση του Τύπου κατά την οποία υποσχέθηκε προσλήψεις
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναμενόμενο: Ο Τζανακόπουλος υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο στη θέση των ιερέων

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 14:26

Οσοι περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα έσπευσε να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την κατ’ αρχήν συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για το μισθολογικό καθεστώς τον ιερέων, δικαιώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και να ήθελε να κρυφτεί, η χαρά του δεν τον άφηνε: είπε ότι η μεταβίβαση των κληρικών σε ειδικό ταμείο, εκτός της ενιαίας αρχής πληρωμών του δημοσίου τομέα, θα απελευθερώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο – ιδού μια ωραία προεκλογική υπόσχεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για χιλιάδες προσλήψεις…

Βέβαια, τα χρήματα για τους κληρικούς θα συνεχίσει να τα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, απλώς δεν θα λογίζονται στο Δημόσιο. Και άλλωστε τον κ. Τζανακόπουλο ποσώς τον ενδιαφέρει. Η υποσχεσιολογία να είναι καλά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έρχονται και εκλογές. Κατά την ενημέρωση, λοιπόν, των συντακτών την Τετάρτη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Οπως συμπλήρωσε «αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς, δασκάλους».

Νωρίτερα, είχε επισημάνει ότι «ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους. Στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...