446
Οταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα, σχολίασε ο Πρωθυπουργός για την πρώτη των self tests στην εκπαίδευση | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων επεκτείνονται τα self tests

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 10:49
Οταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα, σχολίασε ο Πρωθυπουργός για την πρώτη των self tests στην εκπαίδευση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων επεκτείνονται τα self tests

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 10:49

Την επέκταση των self tests –μετά την εκπαίδευση– σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη για την Covid-19 στο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο επιτυχημένο ξεκίνημα των self tests στα σχολεία και στη μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού.

Γι’ αυτό και όπως ανακοίνωσε, το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και στους τροφοδιανομείς (delivery).

613 μαθητές και καθηγητές ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί βρέθηκαν θετικοί στα self-tests

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν περισσότερες εταιρείες απ’ όσες στον πρώτο διαγωνισμό, οπότε και το κόστος θα είναι χαμηλότερο.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση που αφορά το ζήτημα των self-tests. Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-tests απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.

Έδειξαν ότι, όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές –ως επί το πλείστον– ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό. Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο.

Και, πιστεύω, ότι τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την επιλογή μας να επαναλειτουργήσουν με προσοχή και το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, με πολύ μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε και αυτό το πρόσθετο εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία, τα οποία –θέλω να επαναλάβω– και θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Tα self-tests δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid tests, τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. Είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας και το οποίο, σε επίπεδο πληθυσμού, μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News