463
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οσοι τα σπάνε σήμερα να γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα». | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον χάσει στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 13:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οσοι τα σπάνε σήμερα να γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον χάσει στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 13:40

Τη θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, όπως είμαι βέβαιος, πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για ψήφο αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές σημειώνοντας ότι όσα λέει προκύπτουν από το πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των επιδομάτων ρωτήθηκε στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και ειδικά τι θα κάνει για την λεγόμενη «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας.

«Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κ. Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών», είπε  _ και πρόσθεσε πως αναγνωρίζει απόλυτα ότι «οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό».

Το σημαντικό όμως είναι, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, πως αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους και τόνισε πως «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ».

Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε εξάλλου και πρόσθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια. Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από την περιοδεία του στην Παιανία, όπου όπως είπε τον πλησίασε ένας συνταξιούχος και του είπε για την σύνταξη Τσίπρα, πως είναι καλοδεχούμενη, αλλά αν τον είχε μπροστά του, θα του έλεγε: «”εύγε” και “φεύγε”»!

Σε ερώτηση για την ανομία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια επανέλαβε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας.

«Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για τα ζητήματα αυτά για λόγους που εκείνος γνωρίζει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί παντού στη χώρα «και αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Εκτίμησε ότι η αστυνομία έχει την υπηρεσιακή ικανότητα αλλά και ότι χρειάζεται ενίσχυση για να το κάνει.

«Δεσμεύομαι ότι όλοι οι αστυνομικοί θα προμηθευτούν εντός 6μηνου νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εντός ενός έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς για τις δύο αυτές ομάδες μαζί με τις προσλήψεις για το κοινωνικό κράτος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ . Και κατέληξε: «Οσοι τα σπάνε σήμερα να γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».