349
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης | .

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Βασιλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 22:13
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης
|.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Βασιλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 22:13

O πολιτικός κόσμος, όχι πάντως ο Πρωθυπουργός, έσπευσε να εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του επιχειρηματία Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή της Aegean, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέφερε: «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ένας δραστήριος επιχειρηματίας και επιφανής οικονομικός παράγοντας του τόπου, η εμβέλεια του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Για την απώλειά του εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την απώλεια του ιδρυτή της Aegean Θεόδωρου Βασιλάκη».

«Ο θάνατος του Θόδωρου Βασιλάκη με λύπησε πολύ. Εκτός από σπουδαίος επιχειρηματίας ήταν εξαίρετος άνθρωπος. Αυτοδημιούργητος, καινοτόμος, άψογος εργοδότης», αναφέρει από την πλευρά του σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον θάνατο του ιδρυτή της Aegean Airlines, Θεόδωρου Βασιλάκη.

«Η Aegean είναι σήμερα πυλώνας του τουρισμού μας. Στη σύζυγο και τους γιους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε ένα προσωπικό μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε:

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε από την πλευρά του: «Ο θάνατος του Θεόδωρου Βασιλάκη κάνει το ελληνικό επιχειρείν πιο φτωχό και η Αθήνα χάνει έναν σημαντικό εταίρο στην προσπάθειά της να φτάσει ψηλότερα. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».

Ως κορυφαίο επιχειρηματία περιέγραψε τον Βασιλάκη το Κίνημα Αλλαγής:

«Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος της AEGEAN ήταν από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο μέσω της αεροπορικής εταιρείας του αλλά και με σειρά πρωτοβουλιών σε πολλούς τομείς.

» Ανθρωπος χαμηλών τόνων διακρινόταν για το ήθος, την εργατικότητα, την επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων του», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη εκφράζοντας την θλίψη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τον κρητικό συμπατριώτη του αποχαιρέτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με μήνυμά του το πρωί της Παρασκευής:

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια.

«Ο Θεόδωρος Βασιλάκης συνέβαλε τα μέγιστα στην διατήρηση της εμπορικής και επιβατικής αεροπορίας. Ευχόμαστε η οικογένεια του να συνεχίσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο του» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...