188
| Γτ ΠτΔ/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Μητσοτάκης για τον θάνατο των 10 ομογενών: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2022, 23:40
|Γτ ΠτΔ/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Μητσοτάκης για τον θάνατο των 10 ομογενών: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2022, 23:40

Τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών στην Ουκρανία ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως 10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη —ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, έφταιγαν οι Ρώσοι για το αιματοκύλισμα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Δέκα αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά.

Το βράδυ του Σαββάτου, άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιθέσεων από αέρος στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε  ότι «οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες».

Η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...