672
Η (μη) παρουσία του εικονιζόμενου σε δεύτερο πλάνο Αλέξη Τσίπρα στην προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε τη χλεύη των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης για την αναβολή Τσίπρα – «Καλοδεχούμενος τη Δευτέρα να απολογηθεί»

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 14:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/11/2017, 14:51, 20:20
Η (μη) παρουσία του εικονιζόμενου σε δεύτερο πλάνο Αλέξη Τσίπρα στην προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε τη χλεύη των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης για την αναβολή Τσίπρα – «Καλοδεχούμενος τη Δευτέρα να απολογηθεί»

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 14:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/11/2017, 14:51, 20:20

Μία μόλις ημέρα πριν από την προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης της ΝΔ για την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τις ευθύνες που προκύπτουν για τους χειρισμούς του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναβολή της, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η αναβολή για τη συζήτηση της επερώτησης 13 βουλευτών της ΝΔ με θέμα «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία», ζητήθηκε και μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός για την επιλογή του να «αποδράσει» (για μία ακόμη φορά) στο εξωτερικό: την ώρα που θα συζητείτο στο κοινοβούλιο μία τόσο σοβαρή υπόθεση από την οποία προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας θα ταξίδευε στο Παρίσι.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καλοδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε να ακούσει και τη δική του απολογία για τις προσπάθειες του Πάνου Καμμένου για πώληση βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της ΝΔ, στην Αθήνα, ενώ σημείωσε αιχμηρά ότι έπειτα από «17 ημέρες σιωπής» ο Πρωθυπουργός «εμφανίστηκε επιτέλους για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο».

Υπενθύμισε δε παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι προτίθεται να πορευτεί μέχρι τέλους «σφιχταγκαλιασμένος» με τον κ. Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι σύντομα θα έλθει το τέλος τόσο για τον κ. Τσίπρα όσο και για τον κ. Καμμένο, καθώς θα υποστούν την «ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
Διαβαστε: Ο Αλέξης θα λείπει στο Παρίσι για βραβεύσεις

Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν και από τη στιγμή που αιτήθηκε της αναβολής ο κ. Τσίπρας, δηλαδή λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της συζήτησης. Αν όντως ενδιαφερόταν εξ αρχής να τοποθετηθεί για το θέμα δεν θα ζητούσε νωρίτερα την αναβολή;

Προφανώς ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε από τα πρωτοσέλιδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου την Τετάρτη. «Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη» είπε σε ανακοίνωσή του, προδίδοντας και τον λόγο που τον έκανε να ζητήσει τη μετάθεση της συζήτησης. Φρόντισε άλλωστε να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «ηθικό αυτουργό» αυτής δήθεν επιχείρησης των ΜΜΕ να τον διαβάλουν στα μάτια του κόσμου.

Στη επιστολή του ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Βουλής για την υποχρεωτική απουσία του στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σε ειδική τελετή πρόκειται να τιμηθεί με το βραβείο «πολιτικού σθένους», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό καθώς και για την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική πρακτική, προεξοφλήθηκε η συμφωνία του κ. Βούτση, κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση της ερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κ. Καμμένο και την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, αναβάλλεται για δεύτερη φορά.

«Ο Πρωθυπουργός δεν ανέχεται άλλο τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες και γι’ αυτό ζήτησε την αναβολή της αυριανής συζήτησης για τις 27 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να προσθέσει: «Επειδή ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Παρίσι για να λάβει το βραβείο “πολιτικού σθένους”, απομένει να δούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το ελάχιστο».

ΝΔ: «Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή»

Σε μια πρώτη αντίδραση από την Πειραιώς, έγινε ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν δέχεται και δεύτερη αναβολή της συζήτησης για τον κ. Καμμένο.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

» Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο αρχηγών.

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…», ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, για να έρθει τελικά το απόγευμα της Τετάρτης η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για «καλοδεχούμενη παρουσία του κ. Τσίπρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...