326
|

Μητσοτάκης: «Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 13:39

Μητσοτάκης: «Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 13:39

Στη μεγάλη ανάγκη για μια χώρα να είναι ανοιχτά τα σχολεία στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών δομών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν «κάποια προβλήματα», όμως «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι χάρη στα μαζικά self tests που έγιναν πριν από την πρώτη ημέρα των μαθημάτων εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα που «διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό».

Ηταν αυτή η ανάρτηση μια ενδεδειγμένη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «εγκληματικό» το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει κλείσιμο τμημάτων με κρούσματα 50% + 1 και να  κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει» –έφτασε στο σημείο δηλαδή να αξιώσει να είναι κλειστά τα σχολεία!

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε συγκεκριμένα:

«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

»Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού, τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό.

»Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στη μετάλλαξη “Ο”. Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

»Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...