556
Εικόνα από την επαναλειτουργία των σχολείων στο Ηράκλειο της Κρήτης | Image Online

Υπoυργείο Παιδείας: Με τα self tests εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 09:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/01/2022, 10:43
Εικόνα από την επαναλειτουργία των σχολείων στο Ηράκλειο της Κρήτης
|Image Online

Υπoυργείο Παιδείας: Με τα self tests εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 09:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/01/2022, 10:43

Μόνο μέχρι το βράδυ της Κυριακής 9 Ιανουαρίου είχαν ανιχνευθεί, μέσω self test, περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς. Και μετά την ενσωμάτωση των πρωινών ελέγχων της 10ης Ιανουαρίου, ο αριθμός των θετικών τεστ ανήλθε σε 15.547. Αυτό ανέφεραν από το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών δομών, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 1,6 εκατομμύριο άτομα, ενώ «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας», σχολίασαν οι ίδιες πηγές.

Οπως σημείωσε σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο, αν αυτά τα εν δυνάμει κρούσματα είχαν κολλήσει σε κοινωνικές δραστηριότητες π.χ. άλλα 10 άτομα το κάθε ένα, τότε θα είχαμε 155.000 κρούσματα!

Διευκρινίζεται επίσης ότι τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων, ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενώ πλέον ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι.

«Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Αλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», σημείωσαν χαρακτηριστικά από το υπουργείο Παιδείας.

Ολος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας και δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη, και την Πέμπτη και τρίτο τεστ. Απομένουν δε και τα αποτελέσματα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στα εσπερινα σχολεία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...