256
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες |

Μητσοτάκης για ρωσική εισβολή: Η απάντηση της ΕΕ θα είναι εξαιρετικά δυναμική

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 21:27
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες
|

Μητσοτάκης για ρωσική εισβολή: Η απάντηση της ΕΕ θα είναι εξαιρετικά δυναμική

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 21:27

Την ανάγκη να αποφασιστούν άμεσα λήψεις σκληρών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία αλλά και μέτρα για τη στήριξη των κρατών-μελών της Ε.Ε απέναντι σε ενδεχόμενες αυξήσεις των τιμών ενέργειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξέλιξη που, πριν από λίγο, φάνταζε αδιανόητη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι πρόκειται για «τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν παραβιάζουν απλά το Διεθνές Δίκαιο, θέτουν σε αμφισβήτηση ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης και για αυτό και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι εξαιρετικά δυναμική» πρόσθεσε.

«Είμαστε εδώ, ενωμένοι, για να πάρουμε . Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε το συντομότερο δυνατό την παύση όλων των εχθροπραξιών, την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» συνέχιζε.

«Ταυτόχρονα είμαστε εδώ για να ετοιμάσουμε, να οικοδομήσουμε, την άμυνά μας απέναντι σε εξελίξεις που ενδεχομένως να πνίξουν τις Ευρωπαϊκές οικονομίες. Έχω ζητήσει να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα της Έκτακτης Συνόδου μία πρόβλεψη η οποία θα εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει και να προτείνει άμεσα στο Συμβούλιο τη λήψη εκτάκτων μέτρων υποστήριξης των κρατών – μελών απέναντι στις ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προστατευτούμε από έναν ενδεχόμενο εκβιασμό από ρωσικής πλευράς, και να δείξουμε ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στον δρόμο υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News