244
Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό την Τετάρτη | Γ.Τ Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ηταν κάτι πολύ άγριο, ανησυχήσαμε όλοι»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 22:02
Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό την Τετάρτη
|Γ.Τ Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ηταν κάτι πολύ άγριο, ανησυχήσαμε όλοι»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 22:02

Στις στιγμές της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κοντά στην ελληνική αποστολή στην Οδησσό αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με έλληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι, όπου βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», σημείωσε σχετικά ο Πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Ολοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Εξάλλου, και με αφορμή την ολοκλήρωση του συνεδρίου της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού.

Εκτίμησε ότι το ΕΛΚ «είναι ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν» καθώς και «πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε» το προηγούμενο διάστημα.

«Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας», κατέληξε.

Μετά το ταξίδι στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα. Οπως άλλωστε ενημέρωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος θα παρέμβει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...