349
| In Time News

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15,5 μονάδων για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 21:20
|In Time News

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15,5 μονάδων για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 21:20

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 15,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (11,5%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε από το δελτίο ειδήσεων του Alpha το απόγευμα της Πέμπτης.

Το ΠΑΣΟΚ, με τη σειρά του, προηγείται μία μονάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ (10,5%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, η Νίκη συγκεντρώνει 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. Σε ποσοστά κάτω του 3% κινούνται, επίσης, η Νέα Αριστερά (2,8%) και το ΜέΡΑ25 (2,3%).

Η εικόνα Κασσελάκη μετά το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τον αντίκτυπο που είχε στον ΣΥΡΙΖΑ το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) έκριναν πως η Κουμουνδούρου… έμεινε ίδια. Για το 29%, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε.

Ερωτηθέντες για τη γνώμη που τρέφουν για τον Στέφανο Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ποσοστό 37% πως διατηρούν την «ίδια κακή» γνώμη που είχαν για αυτόν και πριν τις εσωκομματικές διεργασίες. Το 22% απαντά ότι τρέφει πλέον χειρότερη γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 16% λέει πως έχει την «ίδια καλή» άποψη που ήδη έτρεφε για αυτόν. Το 7% απάντησε ότι πλέον διατηρεί καλύτερη γνώμη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Φάκελος «Τέμπη»

Σε ένα άλλο σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης της Alco, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 77%, πιστεύει πως «δεν έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην επαναληφθεί» η τραγωδία των Τεμπών.

Το ίδιο ποσοστό των πολιτών εκτίμησε, μάλιστα, ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάληψης» σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση των ποινικών ευθυνών για τα Τέμπη, έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, οι πολίτες ανέφεραν, επίσης σε μεγάλα ποσοστά, ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο έργο της Δικαιοσύνης.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...