193
Πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την Τετάρτη | Twitter

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό κοντά στο σημείο συνάντησης Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 14:47
Πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την Τετάρτη
|Twitter

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό κοντά στο σημείο συνάντησης Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 14:47

Την αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιχείρησαν να χτυπήσουν οι Ρώσοι το πρωί της Τετάρτης, στην Οδησσό, λίγο πριν από τη συνάντηση του ουκρανού προέδρου στην πόλη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του ουκρανού Προέδρου που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12.00, φέρεται να προκλήθηκε από επίθεση ρωσικού drone.

Σε συνέχεια των πληροφοριών ότι το ρωσικό χτύπημα ήταν κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή, κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα έσπευσαν να διευκρινίσουν πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού ή/και των μελών της συνοδείας του στην αιφνίδια επίσκεψή του στην Οδησσό.

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης ήχησαν οι γνώριμες πια στην πόλη-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας σειρήνες του συναγερμού αεροπορικής επιδρομής.

Η Μόσχα έχει βάλει επανειλημμένα στο στόχαστρο την Οδησσό, τους τελευταίους μήνες, παρόλο που αρχικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να μην ήθελε να πλήξει την πόλη που έχει ιστορική σημασία για τους Ρώσους και πριν τον πόλεμο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους επισκέπτες από τη Ρωσία.

Μόλις την Κυριακή, ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην Οδησσό, σκοτώνοντας 12 ενοίκους, την ώρα που κοιμούνταν, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...