389
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε μία από τις τηλεδιασκέψεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου - συνδετικός κρίκος ο κοινός τρόπος σκέψης τους | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Mητσοτάκης: Ετσι επέλεξα τον Σωτήρη Τσιόδρα – απέδειξε ότι ήταν «ο καλύτερος για τη δουλειά»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 19:00
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε μία από τις τηλεδιασκέψεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου - συνδετικός κρίκος ο κοινός τρόπος σκέψης τους
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Mητσοτάκης: Ετσι επέλεξα τον Σωτήρη Τσιόδρα – απέδειξε ότι ήταν «ο καλύτερος για τη δουλειά»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 19:00

Στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά για την «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Τσιόδρα – τον άνθρωπο που τον «έβγαλε ασπροπρόσωπο» στην εθνική «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός μίλησε για την επιλογή του καθηγητή να φέρει εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο της αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για της εξέλιξη της νόσου εντός και εκτός των τειχών.

Μίλησε όμως και για την προσωπική σχέση που πλέον έχουν αποκτήσει («τολμώ να πω ότι έχουμε γίνει φίλοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός για τον καθηγητή), καθώς επίσης για τον κοινό τρόπο σκέψης που τους χαρακτηρίζει και τους βοηθά να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

«Τον Σωτήρη μού τον πρότεινε ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας μου ότι είναι ο καλύτερος γι’ αυτή τη δουλειά. Μίλησα, αποκτήσαμε πολύ γρήγορα μια πολύ καλή προσωπική επαφή. Ήξερα ,φυσικά, και το βιογραφικό του. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλά εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!» περιγράφει με θαυμασμό ο κ. Μητσοτάκης για την επιλογή του καθηγητή που εξυμνούν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης ανά την υφήλιο.

«Νοιάζεται για την υγεία των ασθενών του. Αυτή τη στιγμή βέβαια ασθενείς του, σχήμα λόγου, είμαστε όλοι μας, ολόκληρη η χώρα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως έδειξε και μια μεγάλη ικανότητα να μεταφέρει τα μηνύματα με ένα τρόπο απλό, αλλά ταυτόχρονα και έντονα συναισθηματικό», υπογραμμίζει στη σχετική αναφορά του ο Πρωθυπουργός.

«Του οφείλουμε πάρα πολλά στην προσπάθεια μας να πείσουμε ότι αυτό το οποίο κάνουμε είναι για το καλό μας. Τολμώ να πω ότι έχουμε γίνει φίλοι. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία ανταλλάσσουμε πολλά μηνύματα καθημερινά, του στέλνω πάρα πολύ υλικό, από αυτά τα οποία κι εγώ διαβάζω, προσπαθώ κι εγώ να ενημερώνομαι όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε θέματα τα οποία ξεφεύγουν κατά πολύ της δικιάς μου εξειδίκευσης. Και οι δυο είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να αναλύουμε τα δεδομένα, να εμπιστευόμαστε τα δεδομένα και να παίρνουμε αποφάσεις με βάση τα δεδομένα. Έχω βρει έναν άνθρωπο που σκέφτεται όπως εγώ και νομίζω αυτό βοηθάει και τους δυο μας», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θεμέλια της αγαστής και πάνω από όλα αποτελεσματικής, συνεργασίας του με τον καθηγητή, από τα χείλη του οποίου κρέμεται κάθε απόγευμα στις 18.00, ολόκληρη η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...