493
. | IntimeNews

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 21:41
.
|IntimeNews

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 21:41

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας φαρσοκωμοδίας. Για έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αλληλοδανεισμό βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Το πρωί ΑΝΕΛ και το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ.  Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται για να διατηρεί ο Καμμένος τα προνόμια του. Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους. Αναρωτιέμαι αν η κ. Παπακώστα και η κ. Κουντουρά θα σας έδινε ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «σικέ» διαζύγιο μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου και ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση στο όνομα της εξουσίας μπορεί να κάνει τα πάντα. «Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί. Ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και υπουργεία» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τρεις  υπουργοί, Κουντουρά, Κόκκαλης και Παπακώστα αλλά και ο Ζουράρις δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.  «Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα δεν έχει υποστεί τέτοιον ευτελισμό» σημείωσε.

Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό να ξεχάσει τις διαδικασίες εξπρές για να περάσει – όπως είπε – την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου. Μην διανοηθείτε και προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών που να παραποιούν τη δύναμη των ΚΟ», είπε.

«Ακόμη και αν εξασφαλίσετε ψήφο εμπιστοσύνης η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί 145. Θα είστε de facto κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της Βουλής» υποστήριξε.

Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία και με ψέματα θα την εγκαταλείψει συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν βρήκατε βυθισμένη τη χώρα αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και υπογράψατε 3ο μνημόνιο και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο που μας επιβάλει λιτότητα διαρκείας» τόνισε επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στις απειλές που έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες βουλευτές, είπε ότι η ΝΔ ήταν πάντα κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται.

«Ποιος ζητά τα ρέστα, εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα, εσείς που μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσολιάδες. Τυπώνατε αφίσες με βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια. Εσείς μας λέγατε ότι δεν έχει σημασία αν πέφτουν μολότοφ αλλά από ποια μεριά. Ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Έχετε τεράστια προσωπική ευθύνη για το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα» τόνισε σε υψηλούς τόνους.

Η χώρα, πρόσθεσε,  χρειάζεται σταθερότητα και ανάπτυξη την οποία – όπως είπε – δεν μπορεί να προσφέρει μία κυβέρνηση – κουρελού. Ζήτησε και πάλι εκλογές «για να αναπνεύσει ο τόπος» και να πάρουν – όπως είπε – την τύχη τους στα χέρια τους. «Όσοι ήμαστε εδώ αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Επιτέλους φύγετε. Στο χέρι μας είναι συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με τη θέληση των Ελλήνων» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...