237
Η σκηνή από το πρωτοχρονιάτικο Μάντσεστερ που έγινε viral | Manchester Evening News/Joel Goodman

Σαν όμορφο πίνακα είδα το βράδυ αυτό…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2016, 12:08
Η σκηνή από το πρωτοχρονιάτικο Μάντσεστερ που έγινε viral
|Manchester Evening News/Joel Goodman

Σαν όμορφο πίνακα είδα το βράδυ αυτό…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2016, 12:08

Μια σκηνή της καθημερινότητας από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μάντσεστερ με μεθυσμένους, αστυνομικούς και περαστικούς μαγνήτισε τα κοινωνικά δίκτυα για την απρόσμενα καλλιτεχνική, αυθόρμητα στημένη εικόνα που θυμίζει αναγεννησιακό πίνακα.

Δημιουργός είναι ο freelance φωτογράφος Τζόελ Γκούντμαν που βγήκε στο δρόμο για να απαθανατίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μάντσεστερ. Μία από τις εικόνες που τράβηξε, σημειώνει το ρεπορτάζ της Guardian, δημοσιεύτηκε σε φωτορεπορτάζ της Manchester Evening News και από εκεί την πρόσεξε ο παραγωγός του BBC Ρόλαντ Χιουζ.

«Πόσα πράγματα συμβαίνουν εδώ, σαν όμορφος πίνακας», έγραψε. Ο τεράστιος αριθμός retweet και fav δείχνει πόσο προσέχθηκε η εικόνα και πόσο γρήγορα έγινε viral, το πρώτο ίσως της χρονιάς.

Η σύνθεση έχει κάτι από αναγεννησιακό αριστούργημα με δυο-τρεις ομάδες ανθρώπων, τον μεθυσμένο στο δρόμο, τους αστυνομικούς να παλεύουν με τον άνδρα που είναι σχεδόν πάνω στο πεζοδρόμιο ένα πλήθος στο βάθος να παρακολουθείτο ή να συζητά μεταξύ του, όλους τακτικά τοποθετημένους. Ο φωτογράφος λέει απλά ότι ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και παρατηρεί ότι είναι πιο εύκολο να φωτογραφίζεις σχετικά χαρούμενους ανθρώπους παρά πλήθη σε ένταση.

Οπως γρήγορα πρόσεξαν στο Twitter, μπορείς να εφαρμόσεις την χρυσή τομή, την αναλογία που προτιμούσαν στα έργα τους οι μεγάλοι ζωγράφοι, όπως ο Ντα Βίντσι.

Γρήγορα ήρθαν και οι πρώτες παρωδίες με τον ξαπλωμένο άντρα να παίρνει τη θέση του Θεού στην τοιχογραφία του Μιχαήλ Αγγελου ή όρθιο σε μια πιο χαλαρή εκδοχή του αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...