397
«Γιατί τον σκότωσαν;». Επειδή διέσχιζε τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με την Παλαιστίνη | Mohammed Salem/Reuters

Η γύμνια του θανάτου στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2015, 09:16
«Γιατί τον σκότωσαν;». Επειδή διέσχιζε τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με την Παλαιστίνη
|Mohammed Salem/Reuters

Η γύμνια του θανάτου στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2015, 09:16

Με την ερώτηση «γιατί τον σκότωσαν;», οι χρήστες του Twitter και του Facebook καταγγέλλουν την «εκτέλεση» του άνδρα – «Χασάν», το μικρό όνομά του – από τον αιγυπτιακό στρατό, περιστατικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Σκληρές εικόνες στο βίντεο…

https://www.youtube.com/watch?v=3EYITUbW5G0

Το βίντεο κυκλοφορεί ευρέως σε πολλά sites. Στα πλάνα διακρίνεται ο άνδρας, ολόγυμνος, να περπατάει στο νερό και να περνάει δίπλα από ξύλινους πασσάλους που έχουν στηθεί σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή, οι οποίοι οριοθετούν τα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Ξαφνικά τον πυροβολούν με μια σφαίρα, ενώ κι άλλες σφαίρες πέφτουν στην επιφάνεια του νερού. Στην οθόνη εμφανίζεται ένας άνδρας, προφανώς στέλεχος των δυνάμεων της Χαμάς που φυλάσσει τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Κάνει χειρονομίες, επιχειρώντας να προειδοποιήσει τις αιγυπτιακές δυνάμεις ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα. Κουνάει τα χέρια του προς το φυλάκιο του αιγυπτιακού στρατού και σφυρίζει για να προειδοποιήσει τους στρατιώτες, ωστόσο οι σφαίρες να συνεχίζουν να πέφτουν βροχή εναντίον του άνδρα που κείτεται πλέον μέσα στο νερό.

2FA03FF300000578-3374892-image-a-2_1451167731876

Ο ερασιτέχνης εικονολήπτης καταγράφει κατόπιν τη σορό του θύματος που βρίσκεται στην παραλία, ενώ τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες περισυλλέγουν το πτώμα. Πολλοί σκιτσογράφοι συγκλονίστηκαν από τον θάνατο του άνδρα από τη Γάζα: σε ένα σκίτσο εικονίζονται δύο χέρια βαμμένα με αίμα ενώ κάνουν χειραψία, το ένα είναι καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία και το άλλο με την αιγυπτιακή σημαία και μεταξύ των δακτύλων βρίσκεται ένας Παλαιστίνιος που ψυχορραγεί.

Την Κυριακή δεκάδες κάτοικοι της Γάζας διαδήλωσαν κρατώντας πανό με το σύνθημα «Γιατί τον σκότωσαν;». Το πλήθος ζητούσε από τις Αρχές η σορός του νεαρού άνδρα να παραδοθεί στους συγγενείς του.

Όπως είναι φυσικό, η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...