388
Το σχέδιο της Ευγενίας Δεμιρτζόγλου | Twitter/postcards4peace

Μια 14χρονη από τα Γιαννιτσά στέλνει παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2016, 22:25
Το σχέδιο της Ευγενίας Δεμιρτζόγλου
|Twitter/postcards4peace

Μια 14χρονη από τα Γιαννιτσά στέλνει παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2016, 22:25

Μία 14χρονη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά, η Ευγενία Δεμιρτζόγλου, φαίνεται πως κατόρθωσε να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης σε μια ζωγραφιά.

Το σχέδιό της θα γίνει κάρτα και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, αφού εξασφάλισε την πρωτιά στον διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace. Ο οργανισμός αυτός έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, ενάντια στις προκαταλήψεις που δημιουργεί το φύλο, η θρησκεία ή η σεξουαλική ταυότητα.

Μέσω της ιστοσελίδας του, λοιπόν, παρακινεί όσους το επιθυμούν να σχεδιάσουν μια κάρτα, να αναρτήσουν το σχέδιό τους και στη συνέχεια, όσες από τις ζωγραφιές βραβευτούν, τυπώνονται και διανέμονται ως καρτ-ποστάλ.

Today we announced the winners in our postcard design competition. The winner of the 12-16 age group is Eugenie Demirtzoglou, aged 14 from Giannitsa in Greece. Excellent drawing and attention to detail Eugenie. #peace #postcardsforpeace #design #competition #schools #education #teaching #teachpeace #hope #change #love #comoassion #unity #respect #embracedifferent #takepart #passiton

A photo posted by Postcards For Peace (@postcardsforpeace) on

Η Ευγενία, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, τα κατάφερε περίφημα. Κέρδισε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 12-16 ετών, και έτσι η κάρτα της θα στείλει το μήνυμα της ειρήνης παγκοσμίως. «Εξοχο σχέδιο και προσοχή στη λεπτομέρεια», ήταν το επαινετικό σχόλιο από την πλευρά του Οργανισμού.

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια, που, όπως είπε, εμπνεύστηκε το θέμα της κάρτας της από την προσφυγική κρίση.

«Ηθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη», εξήγησε η μαθήτρια, η οποία εμπλούτισε το σχέδιό της με τους στίχους από το τραγούδι Imagine του Τζον Λένον: «imagine all the people living life in peace».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...