313
|

«Μη με παρεξηγήσεις» – Οταν ο συνήγορος της Εφης πλησίασε την Ιωάννα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 10:48

«Μη με παρεξηγήσεις» – Οταν ο συνήγορος της Εφης πλησίασε την Ιωάννα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 10:48

Με τη βοήθεια των δικηγόρων της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατάφερε το πρωί της Τετάρτης να φθάσει στην είσοδο της αίθουσας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οταν μπήκε στην αίθουσα, την πλησίασε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της κατηγορούμενης, Εφης Κακαράντζουλα.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στην Ιωάννα, ζητώντας της να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όταν και θα κληθεί να υπερασπιστεί τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κυρία Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε νωρίτερα ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Οπως επανέλαβε, η 36χρονη Εφη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Η Ιωάννα είναι έτοιμη για σήμερα, παρ’ ότι σωματικά και ψυχολογικά, θα το δείτε και εσείς, της είναι δύσκολο», δήλωσε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται μακρά, καθώς έχουν κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες, ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να ζητήσουν την εξέταση επιπλέον μαρτύρων. Στόχος, πάντως, η δίκη να έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, καθώς τότε  συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης και (αν δεν υπάρχει απόφαση) θα αφεθεί ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...