188
|

Μέχρι και την εκτέλεση των Εξι στο Γουδί θυμήθηκε ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 11:45

Μέχρι και την εκτέλεση των Εξι στο Γουδί θυμήθηκε ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 11:45

Σε άλλη μια προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με αναφορές όχι μόνο στο πώς «οι Τούρκοι εκδίωξαντους Ελληνες», αλλά και στην τύχη των πρωταιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε την Παρασκευή μέσω τηλεφώνου στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, όπως και στα γεγονότα του 1922.

Το τηλέφωνο είχε σε ανοιχτή ακρόαση ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Οσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε: «Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο».

Η αναφορά του τούρκου προέδρου είναι στη  Δίκη των Εξι, το 1922, που οδήγησε στην εκτέλεση στο Γουδί των πρωθυπουργών Δημητρίου Γούναρη, Νικολάου Στράτου και Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, των υπουργών Νικόλαου Θεοτόκη και Γεώργιου Μπαλτατζή και του Γεώργιου Χατζανέστη, διοικητή της Στρατιάς της Μικράς Ασίας.

«Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα», κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...