394
Η συνωμοσιολόγος δικηγόρος του Τραμπ, Σίντνεϊ Πάουελ, μιλά στους δημοσιογράφους για την υποτιθέμενη «νοθεία» στις εκλογές. Πίσω της ο Ρούντολφ Τζουλιάνι | EPA/JIM LO SCALZO

Μέχρι και στρατιωτικό νόμο σκέφτηκε ο Τραμπ για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο!

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:10
Η συνωμοσιολόγος δικηγόρος του Τραμπ, Σίντνεϊ Πάουελ, μιλά στους δημοσιογράφους για την υποτιθέμενη «νοθεία» στις εκλογές. Πίσω της ο Ρούντολφ Τζουλιάνι
|EPA/JIM LO SCALZO

Μέχρι και στρατιωτικό νόμο σκέφτηκε ο Τραμπ για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο!

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:10

Στις ΗΠΑ, κάθε μέρα, πεθαίνουν περίπου 3.000 άνθρωποι από κορονοϊό. Είναι σαν να συντρίβονται 20 αεροσκάφη με 150 επιβάτες το καθένα ή να συμβαίνει ξανά και ξανά η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Σαν την ημέρα της μαρμότας.

Αλλά το μόνο που απασχολεί τον Ντόναλντ Τραμπ είναι πώς θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο μετά τις 20 Ιανουαρίου. Η τελευταία του εμμονή -αφού είδε ότι με τις δεκάδες μηνύσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα σε διάφορες πολιτείες δεν βγάζει άκρη- είναι να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο!

Αυτό μάλιστα ήταν το θέμα μίας θυελλώδους σύσκεψης με τους στενούς συνεργάτες του, την Παρασκευή, στο Οβάλ Γραφείο.

H Σίντνεϊ Πάουελ, μία συνωμοσιολόγος δικηγόρος και ο Μάικλ Φλιν, στον οποίο απένειμε χάρη, ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, προσπαθώντας να πείσουν τους υπόλοιπους συμβούλους, που ευτυχώς τους άκουγαν με ανοιχτό το στόμα, ότι αυτή είναι η μόνη λύση, σύμφωνα με τους New York Times, που επιβεβαίωσαν τα τεκταινόμενα από διάφορες πηγές παρόντων στη σύσκεψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τραμπ ρώτησε τον Φλιν για το ενδεχόμενο επιβολής στρατιωτικού νόμου, καθώς ο σύμβουλός του το είχε ήδη αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή. Στον διάλογο παρενέβησαν άλλοι σύμβουλοι του προέδρου, ανάμεσά τους και ο προσωπάρχης του, Μαρκ Μέντοους και η σύμβουλος Πατ Τσιπολόνι, οι οποίοι ήταν κάθετα αντίθετοι και θεώρησαν την πρόταση εξωφρενική.

Ο Φλιν είπε ότι ο στρατιωτικός νόμος στις ΗΠΑ δεν είναι κάτι καινούργιο και ότι έχει εφαρμοστεί 64 φορές στο παρελθόν. Εξήγησε ότι ο στρατός θα αναλάβει την διαχείριση στις πολιτείες, όπου ο Τραμπ αμφισβητεί την ήττα του, και οι εκλογές θα ξαναγίνουν.

Ο Τραμπ στη συνέχεια συζήτησε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η Πάουελ μία έρευνα για νοθεία στις εκλογές, αυτή τη φορά, με την κατηγορία για «πειραγμένες» ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες ψηφίζουν οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ. Σε αυτό όλοι ήταν αντίθετοι, ακόμα και ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Οι τόνοι στη σύσκεψη ανέβηκαν, οι φωνές δυνάμωσαν και η Πάουελ κατηγόρησε τους συμβούλους του προέδρου ότι τα έχουν παρατήσει.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, είπε ότι η σύσκεψη ήταν θλιβερή και ντροπιαστική. «Ο πρόεδρος θα μπορούσε να γράψει το τελευταίο κεφάλαιο της προεδρίας του κάνοντας τον γύρο του θριάμβου για το εμβόλιο. Αντί για αυτό, φεύγει από την Ουάσινγκτον με μία σειρά από θεωρίες συνωμοσίας και πράγματα τόσο τρελά που ο κόσμος κουνά το κεφάλι του».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...