175
| REUTERS

Mέτρα: Επόμενη εισήγηση αυτή για την τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 14:12
|REUTERS

Mέτρα: Επόμενη εισήγηση αυτή για την τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 14:12

Η επόμενη εισήγηση της Επιτροπής για την περίοδο μετά τις 3 Ιανουαρίου θα αφορά την απασχόληση περισσότερων εργαζομένων με τηλεργασία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας,  Χαράλαμπος Γώγος.

«Σε όσο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί η τηλεργασία, θα είναι θετικό», εκτίμησε ο κ. Γώγος, καθότι ελαττώνει την κινητικότητα και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Γι’ αυτό, τόνισε χαρακτηριστικά, «γρήγορα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».

Οσον αφορά τη μετάλλαξη Ομικρον, ο καθηγητής είπε ότι φαίνεται να είναι ελαφρύτερη, αλλά λόγω της μεγάλης διασποράς που ενδεχομένως θα υπάρξει, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων όσο και νοσηλευομένων. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η Ομικρον σίγουρα δεν είναι χειρότερη από τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Για την τρίτη δόση, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι η παραγωγή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων πολλαπλασιάζεται σε μεγάλο βαθμό, έως και 100 φορές όπως είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δείχνει ότι καλύπτει και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τέταρτη δόση. «Χρειαζόμαστε κι άλλα δεδομένα, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ότι τα αντισώματα κρατάνε έως και 12 μήνες με την αναμνηστική δόση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...