231
Η ιταλίδα πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου | REUTERS/Remo Casilli

Μελόνι καλεί Βρυξέλλες: Η Ιταλία χρειάζεται βοήθεια για τις μεταναστευτικές ροές

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 12:15
Η ιταλίδα πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου
|REUTERS/Remo Casilli

Μελόνι καλεί Βρυξέλλες: Η Ιταλία χρειάζεται βοήθεια για τις μεταναστευτικές ροές

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 12:15

Τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζήτησε η Τζόρτζια Μελόνι στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική προς την Ιταλία, που έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις το 2022.

«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας μία ροή που πλέον έχει φτάσει σε μη διαχειρίσιμα νούμερα», τόνισε η ιταλίδα πρωθυπουργός μιλώντας στη Ρώμη.

Περισσότεροι από 94.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία φέτος, 30% περισσότεροι από πέρυσι. Το 53% έφτασε με σκάφος, το 31% περισυλλέχθηκε στη Μεσόγειο από το ιταλικό λιμενικό και το 16% διασώθηκε από πλοία ΜΚΟ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Μελόνι είπε ότι χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση για να αντιμετωπιστούν οι ροές. «Είναι σημαντική μία πανευρωπαϊκή διαχείριση των επαναπατρισμών», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι σχέσεις με τη Μεσόγειο και την Αφρική είναι το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από την ΕΕ.

«Η Γαλλία και η Γερμανία μπορούν να σταματήσουν τους μετανάστες στα χερσαία σύνορά τους αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για παροχή ασύλου. Με εμάς όμως, την επιλογή την κάνουν οι διακινητές στη θάλασσα. Αυτό δεν πρέπει πλέον να γίνεται αποδεκτό. Πρέπει να σταματήσουμε τις ροές. Δεν μπορεί η Ιταλία να είναι η μόνη χώρα που θα πληρώσει το κόστος του μεταναστευτικού κύματος από την Αφρική», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μελόνι και ο Αντόνιο Ταγιάνι, υπουργός Εξωτερικών, έχουν πει ότι θέλουν να ανοίξουν νόμιμα τα σύνορα της Ιταλίας σε εξειδικευμένους εργαζομένους που θα έχουν ήδη προσληφθεί από ιταλική επιχείρηση πριν φύγουν από την Αφρική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...