172
H Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα αυτή τη δορυφορική εικόνα της θύελλας που έπληξε στα τέλη Απριλίου του 2020 τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ | NOAA

Μega-αστραπή στον ουρανό τριών αμερικανικών Πολιτειών

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 11:45
H Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα αυτή τη δορυφορική εικόνα της θύελλας που έπληξε στα τέλη Απριλίου του 2020 τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ
|NOAA

Μega-αστραπή στον ουρανό τριών αμερικανικών Πολιτειών

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 11:45

Μια αστραπή που εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ στις 29 Απριλίου του 2020 καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα με το μεγαλύτερο μήκος, από όσες τουλάχιστον έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η αστραπή αυτή εκδηλώθηκε σε έκταση 768 χλμ. και έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό τριών Πολιτειών του αμερικανικού Νότου: του Τέξας, της Λουιζιάνα και του Μισισιπή. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια αστραπή που «απλώθηκε» σε μήκος 709 χλμ. στον ουρανό της Βραζιλίας, το 2018.

Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian, εκτός από τη μεγαλύτερη σε έκταση, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, που αποτελεί υπηρεσία του ΟΗΕ, επικύρωσε και ένα ακόμη ρεκόρ σχετικό με τις αστραπές. Αυτό της αστραπής με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Στις 18 Ιουνίου του 2020 μια ισχυρή θύελλα έπληττε τις περιοχές της βορειoανατολικής Αργεντινής και νοτιοδυτικής Ουρουγουάης. Μια αστραπή της θύελλας αυτής είχε διαρκέσει 17,102 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ διάρκειας κατείχε μια αστραπή που είχε εκδηλωθεί τον Μάρτιο του 2019, και πάλι στον ουρανό της Αργεντινής, και είχε διάρκεια 16,73 δευτερολέπτων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...