429
O Ανδρέας Λοβέρδος στη δήλωσή του για την υποψηφιότητά του | ΥοuTube/ Andreas Loverdos

Με «Κάρμινα Μπουράνα» η υποψηφιότητα του Λοβέρδου για το… ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 19:00
O Ανδρέας Λοβέρδος στη δήλωσή του για την υποψηφιότητά του
|ΥοuTube/ Andreas Loverdos

Με «Κάρμινα Μπουράνα» η υποψηφιότητα του Λοβέρδου για το… ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 19:00

Με μια εισαγωγή από τα θρυλικά «Κάρμινα Μπουράνα» τη μουσική του Καρλ Ορφ που κάποτε «έντυνε» τις συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και μόλις μία (1) αναφορά στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής» σε έναν μονόλογο 1.686 λέξεων, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης τη διεκδίκηση της αρχηγίας του… ΠΑΣΟΚ και την αμφισβήτηση της Φώφης Γεννηματά.

Στόχος του κ. Λοβέρδου προφανής: η επιστροφή στις ένδοξες ημέρες του ΠΑΣΟΚ και στα σύμβολά του. Ο ίδιος άλλωστε στο βίντεο που ανήρτησε δηλώνει πως «διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για να καταστήσουμε το κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας»· μολονότι η προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι στο τραπέζι, η προεδρία του ΚΙΝΑΛ είναι.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για Πράσινη Επανάσταση με την οποία «διαμορφώνουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομα μας. Είναι η ιστορία μας. Είναι η ψυχή μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πηγή της υπερηφάνειας μας», σημειώνει σε ένα σημείο χαρακτηριστικά ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΚΙΝΑΛ.

Οπως δεν αναφέρεται στο Κίνημα Αλλαγής, την αρχηγία του οποίου διεκδικεί, δεν αναφέρεται ούτε στην κυρία Γεννηματά. Ωστόσο σε ένα σημείο της διακήρυξής του ο κ. Λοβέρδος δεν διστάζει να εκφράσει τις αιχμές του για την έως τώρα στρατηγική της παράταξης:

«Αφήνουμε πίσω μας θέσεις πολιτικά κενές κι αμήχανες, τα γνωστά “ούτε-ούτε” και τις επικλήσεις σε μια αυτονομία, που αποτελεί μεν αυτονόητη επιλογή, αλλά δεν εμπεριέχει θετική και ενεργητική στάση πολιτικής.

»Αφήνουμε πίσω μας την περίοδο που καθορίζαμε τις θέσεις μας από το τί λένε και τί κάνουν οι άλλοι. Ο ετεροπροσδιορισμός είναι αναξιοπρεπής

»Αφήνουμε πίσω μας τις αντιπολιτευτικές τακτικές, που θυμίζουν πολιτικούς και πολιτικές του 20ού αιώνα», λέει μεταξύ άλλων.

Ως άξονα των θέσεων μιλάει ξανά για τον υπαρξιακό αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδεολογικό τη ΝΔ.

Σημειώνει για παράδειγμα:

«Η λαϊκότητα συγκρούεται με τον λαϊκισμό, που παραμονεύει για να σφετεριστεί τη λαϊκή βούληση και τελικά να απογοητεύσει τις λαϊκές προσδοκίες Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έμαθαν καλά, πως ο λαϊκισμός τελικά στρέφεται εναντίον των συμφερόντων εκείνων, που υποτίθεται πως υπερασπίζεται.

»Η άρνηση του λαϊκισμού, όμως, δεν πρέπει να οδηγεί στον ελιτισμό. Το κόμμα των ελίτ, η ΝΔ, αποτελεί τον ιδεολογικό, αλλά και τον παραδοσιακό μας αντίπαλο

»Η ΝΔ είναι το κόμμα που καταψήφισε και πολέμησε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ

»Η ΝΔ καταψήφισε το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, το Συνήγορο του Πολίτη, τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, τον ΕΟΠΥΥ και γενικά όλες τις μεταρρυθμίσεις που σήμερα υπηρετούν τον λαό

Τα όρια ανάμεσα στο κόμμα μας και τη συντηρητική παράταξη είναι σαφή και χαράχθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα».

Μπορείτε να διαβάσετε τη διακήρυξη του κ. Λοβέρδου εδώ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...