335
Εικόνα έξω από το σχολείο του μακελειού την Παρασκευή | BFMTV

Μαχαιριές και «Αλλάχου Ακμπάρ» σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία: Νεκρός ένας καθηγητής

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 14:02
Εικόνα έξω από το σχολείο του μακελειού την Παρασκευή
|BFMTV

Μαχαιριές και «Αλλάχου Ακμπάρ» σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία: Νεκρός ένας καθηγητής

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 14:02

«Ημέρα Οργής» η σημερινή σύμφωνα με το κάλεσμα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για την «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και ένας 20χρονος με καταγωγή από την Τσετσενία επιτέθηκε με μαχαίρι σε σχολείο της πόλης Αράς, στη βόρεια Γαλλία, τραυματίζοντας θανάσιμα καθηγητή λογοτεχνίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας ακόμη εκπαιδευτικός (καθηγητής Γυμναστικής) και ο φύλακας του σχολείου που φέρει πολλαπλά τραύματα από το μαχαίρι του 20χρονου.

Εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο BFMTV και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» («ο Αλλάχ είναι μεγάλος») πριν αρχίσει να μαχαιρώνει τα θύματά του, ανταποκρινόμενος έτσι στο κάλεσμα της Χαμάς (δείτε κάτω τα ανατριχιαστικά βίντεο και το ρεπορτάζ του BFMTV).

Ο 20χρονος κατά πληροφορίες πρώην μαθητής του σχολείου συνελήφθη, όπως και ο αδελφός του. Φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές για την ακραία ισλαμική ρητορική που χρησιμοποιούσε και ήταν καταγεγραμμένος σε λίστα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής καθώς θεωρείτο ύποπτος για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις,

Οπως ανακοινώθηκε, ο καθηγητής του γυμνάσιο Gambetta-Carnot στο Αράς, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του 20χρονου Τσετσένου, ήταν ο Ντομινίκ Μπερνάρ, καθηγητής Λογοτεχνίας, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του, ο 20χρονος έψαχνε τον καθηγητή Ιστορίας του σχολείου: «Ο δράστης με κυνήγησε και με ρώτησε αν ήμουν καθηγητής Ιστορίας», δήλωσε στο BFMTV, ο Μαρτάν Ντουσό, καθηγητής Φιλοσοφίας στο ίδιο σχολείο. «Προσπάθησα να τον σταματήσω αλλά δεν τα κατάφερα», πρόσθεσε με απογοήτευση.

Στην Αράς μετέβη εσπευσμένα ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν, ενώ η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα της τυφλής ισλαμικής βίας.

Η επίθεση στην Αράς συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίστηκε τον Οκτωβρίου του 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού, δέκα ημέρες αφότου έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος εκτελεστής του, ρώσος πρόσφυγας, επίσης τσετσενικής καταγωγής, είχε πέσει τότε νεκρός από τα πυρά των γάλλων αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...