552
Ο Αλέξης Τσίπρας συγχαίρει τους πυροσβέστες. Κάποιοι όμως φάνηκαν αθυρόστομοι και διώκονται πειθαρχικά | INTIMEnews

Μάτι: Η Πυροσβεστική διαψεύδει τα περί ΕΔΕ κατά πυροσβεστών που ενόχλησαν την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2018, 19:40
Ο Αλέξης Τσίπρας συγχαίρει τους πυροσβέστες. Κάποιοι όμως φάνηκαν αθυρόστομοι και διώκονται πειθαρχικά
|INTIMEnews

Μάτι: Η Πυροσβεστική διαψεύδει τα περί ΕΔΕ κατά πυροσβεστών που ενόχλησαν την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2018, 19:40

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εικόνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική η διοίκηση του Σώματος έσπευσε το βράδυ της Δευτέρας να διαψεύσει δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει διατάξει Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις κατά πυροσβεστικών υπαλλήλων – πιο συγκεκριμένα για αναφορές και σχόλια που έγιναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας όσο και κατά κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η Πυροσβεστική ξεκαθάρισε ότι ουδεμία ΕΔΕ για το θέμα αυτό διενεργείται.

Νωρίτερα tanea.gr και άλλες ιστοσελίδες (εδώ και εδώ) είχαν αναφέρει ότι είχαν διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος πυροσβεστών για σχόλια κατά του κ. Καμμένου, ενώ είχε γίνει γνωστό πως πρόστιμο επεβλήθη σε πυροσβέστη για την ανάρτησή σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Το κείμενο του αφανούς ήρωα έγινε viral στο Διαδίκτυο, συγκινώντας και ευαισθητοποιώντας τους πάντες για την προσφορά όχι μόνο των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια των πληγέντων.

Η υπηρεσία του ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και τελικά ο πυροσβέστης βρέθηκε να διώκεται πειθαρχικά για όσα έγραψε. Ποινή; Πρόστιμο 100 ευρώ, ίσο με το 1/11 του μισθού του, επειδή μόνο και μόνο μοιράστηκε τα συναισθήματά του για τη «Μαύρη Δευτέρα» του Ιουλίου.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του πυροσβέστη που έδινε μάχη στο Μάτι 

Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018.

Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά… Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου….

Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως…

Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες…

Άλλωστε πως να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει???

Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα…?

Πόσες ψυχούλες χαμένες …Άδικα και γρήγορα…

Πόσες περιουσίες στάχτη…

-Είστε όλοι καλά? ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ότι τους έχει απομείνει…

-Πως να είμαστε καλά αγόρι μου? η πιο συνηθισμένη απάντηση…

Πως να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλάκα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κ ελπίδα???

-Τουλάχιστον είστε ζωντανοί…. προσπαθούσα να τους ηρεμήσω… Μάταια πολλές φορές…

Δεν ξέρω πως να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται…

Να μην ξεχάσω….

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα…Σεβασμός κ συγκίνηση…

Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του…Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρών, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί…Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες.

Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά των πυροσβεστών στα social media φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα την ηγεσία του Σώματος. Αφορμή στις περισσότερες περιπτώσεις αποτέλεσαν σχόλια πυροσβεστών στο Facebook για την εμφάνιση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Μάτι, που αντί μιας απλής συγγνώμης είχε ανοίξει διάλογο με τους πληγέντες σχετικά και τις δικές τους -μόνο- ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία (θυμηθείτε τον απίστευτο διάλογο ΕΔΩ).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News